Zidane el Hadouchi schreeuwt het uit van vreugde na de belangrijke 1-0 tegen Be Quick. Benjamin Roters rent achter hem aan. Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen verslaat ook stadgenoot Be Quick (4-0)

Sport

ZUTPHEN - FC Zutphen lijkt dit seizoen niet te stuiten op weg naar het kampioenschap. Afgelopen zaterdag werd overtuigend gewonnen van stadgenoot Be Quick. Na een gelijk opgaande eerste en een sterke tweede helft werd het 4-0. De ploeg van Mark Horsman en Mark Mol zette weer een goede stap op weg naar directe promotie.

Er moest vanwege de sneeuw nog wel flink gewerkt worden vooraleer de wedstrijd kon beginnen. SC Wald uit Oostenrijk, waarmee FC Zutphen nauwe vriendschapsbaden onderhoudt, zorgde er samen met een aantal vrijwilligers van FC Zutphen voor dat het tweede veld om 10.30 uur sneeuwvrij was. Het hoofdveld was, door de weersomstandigheden, niet op tijd gereed om deze zaterdag feestelijk in gebruik genomen te worden. Verder moest er flink geïmproviseerd worden om het geluid te regelen en om de kleine 1000 toeschouwers op te vangen. Maar de sfeer was er niet minder om. Veel vuurwerk bij het begin van de wedstrijd. En een huldiging voor aanvoerder David te Slaa die zijn 100ste wedstrijd speelde en in de bloemen werd gezet door bestuurslid Aloys Rouweler.

Sterk begin Be Quick
Het zag er in de eerste helft zeker niet naar uit dat FC Zutphen een ruime overwinning zou boeken. Het zes wedstrijden ongeslagen Be Quick startte uitstekend met veel balbezit en goede combinaties. De Zutphenaren hadden het, ondanks een sterk spelende David te Slaa achterin, moeilijk. Bovendien raakten zij al na tien minuten verdediger Hidde Ruessink kwijt met een knieblessure. Hij werd uitstekend vervangen door Tim Scholten. Een goed schot van Kevin Teunissen werd door de man van de wedstrijd, doelman Joey Wolsink, onschadelijk gemaakt.
Maar daarna wisten Mido Blok en Michalis Spiridakis de snelle en sterke vleugelspitsen Jesse de Vries en Zidane el Hadouchi steeds beter te vinden. Mido Blok had na een goede combinatie een mooie kans, maar zijn schot ging over en Michalis Spiridakis schoot net naast. Een inzet van Mido Blok, na een aanval over veel schijven, belandde op de paal.

Belangrijke goal
Op slag van rust rondde Zidane el Hadouchi een prachtige aanval over rechts van Jesse de Vries doeltreffend af, 1-0. Dat bleek in de tweede helft een belangrijke goal te zijn, want na rust kwam Be Quick er niet meer aan te pas tegen het fel en geconcentreerd spelende FC Zutphen. Zidane el Hadouchi miste net, na opnieuw goed voorbereidend werk van Jesse de Vries. Even later dook de Zutphen-vleugelspits alleen op voor doelman Lars Metselaar, maar deze wist knap te keren. In de 55ste minuut viel dan toch de 2-0. Een prachtige dieptepass van Michalis Spiridakis op Benjamin Roters vormde de inleiding. De topscorer van FC Zutphen liep zijn tegenstander eruit en scoorde knap.

Toch ruime overwinning
Benjamin Roters had opnieuw een goede mogelijkheid na een goede actie en afgemeten voorzet van Jesse de Vries, maar zijn inzet belandde net over het doel. Het was Timon Kuiper die in de 63ste minuut uit een vrije trap de 3-0 maakte. Het schot van de specialist van FC Zutphen werd aangeraakt en verdween daarna onhoudbaar achter doelman Metselaar. Daarna had Timon Kuiper opnieuw kunnen scoren, maar de goed leidende scheidsrechter Julia Vermeer legde de bal na vermeend hands niet op de stip.
In de 72ste minuut was het opnieuw Benjamin Roters die voor de 4-0 zorgde. Hij stond op de goede plaats na een uitstekende actie van Zidane el Hadouchi. Daarna waren er nog goede mogelijkheden voor FC Zutphen maar Jesse de Vries en Zidane el Hadouchi stuitten op de goed keepende Lars Metselaar. Na een aantal wissels zag ook invaller Sandro Bruil zijn schot gekeerd worden door de doelman.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde Ruessink (10. Tim Scholten), David te Slaa, Hidde van Kalker, Kevin Ooms, Timon Kuiper (80. Niek Bakkerweerd), Michalis Spiridakis, Mido Blok, Jesse de Vries (85. Floris de Boer), Benjamin Roters (85. Sandro Bruil), Zidane el Hadouchi (85. Sten Kamerman).