De vleugelspitsen Jesse de Vries en Zidane el Hadouchi vieren een feestje na een doelpunt van FC Zutphen. Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen pakt belangrijke 3 punten in Westervoort

Sport

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag een belangrijke 3-4 overwinning behaald, op weg naar het kampioenschap. Tegen het goed voetballende AVW werd het uiteindelijk een benauwde 3-4 overwinning. FC Zutphen bracht zichzelf in de problemen door tegen de 10 mans formatie van AVW op het eind nog twee doelpunten tegen te krijgen.

FC Zutphen voetbalde een zeer matig eerste half uur, waarbij het met 1-0 achter kwam. Maar in de 32e minuut bracht Timon Kuiper met een uitstekend genomen vrije trap de ommekeer in de wedstrijd. Daarnaast benutte hij vlak voor rust een strafschop, waardoor hij FC Zutphen onverwacht op een 1-2 voorsprong zette.

Na de rust viel de beslissing binnen 10 minuten. Jesse de Vries ging goed en kopte de bal op Zidane el Hadouchi, die deze buitenkans prima verzilverde. Dat betekende de 1-3 in de 52e minuut. Drie minuten later moest AVW met 10 man verder. Mohamed Ettajiri kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op Michalis Spiridakis.

Het sierde de mannen uit Westervoort dat ze er voor bleven gaan. Jordy Geilen zag zijn kopbal net naast gaan, na een goede aanval. Maar via een razendsnelle counter over links van Zidane el Hadouchi leek de wedstrijd helemaal beslist. De goed meegekomen Jesse de Vries rondde de voorzet uitstekend af. En dat betekende in de 78e minuut de 1-4.

Het harde werken van AVW werd beloond. In de 85e minuut was het Jordy Geilen die slecht uitverdedigen van FC Zutphen afstrafte. Hij schoot binnen na een strakke voorzet, 2-4. Vier minuten later was het 3-4 doordat invaller Roy Alexander Wittens een vrije trap strak in de kruising schoot. AVW probeerde met hoge ballen in de 16 meter de gelijkmaker te forceren. Doelman Joey Wolsink stopte een schot van Mike Teeuw. Maar FC Zutphen gaf de overwinning niet meer uit handen.

Trainer Mark Horsman bracht in detweede helft nog een drietal jeugdspelers binnen de lijnen, namelijk Siebe Beuker, Milan Klaver en Tijmen Tegelaar. Ook deze jongens ervaren zo de kwaliteiten van een pittige tegenstander.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde Ruessink, Kevin Ooms, David te Slaa, Hidde van Kalker, Timon Kuiper (75. Siebe Beuker), Michalis Spiridakis, Mido Blok, Jesse de Vries ( 80. Tijmen Tegelaar), Sandro Bruil, Zidane el Hadouchi ( 80. Milan Klaver).