Erwin Plekkenpol podiumplaats in Holten: tweede in de categorie NV40. Foto: Henk Teerink

Erwin Plekkenpol podiumplaats in Holten: tweede in de categorie NV40. Foto: Henk Teerink

Erwin Plekkenpol tweede bij eerste ONK Enduro in Holten

Sport

HENGELO/REGIO - In Holten werd de eerste KNMV ONK Enduro van dit seizoen gereden. De Enduro van MAC de Holterberg is een jaarlijks terugkerend evenement, ook wel de Voorjaarsrit genoemd. Deze wordt meestal op de eerste zaterdag van maart verreden, zo ook dit jaar. Jaarlijks staan er ongeveer 300 deelnemers aan de start in verschillende klassen meetellend voor het Nederlands kampioenschap. Er worden dan drie ronden van zo ongeveer 70 kilometer verreden met daarin drie proeven.

De Mac Holterberg had als vanouds een prachtige Enduro uitgestippeld. Met minimaal anderhalf uur proeftijd voor de nationalen, met drie ronden, en de inters nog een ronde meer. Kortom, een dijk van een openingswedstrijd neergezet door de vereniging uit Holten.

De rijders kregen drie proeven per ronde voor hun kiezen. De meest bekende proef op het crosscircuit van Holten is ‘De Zuurberg’. Hier zitten veel hoogteverschillen in, wat het voor de rijders mooi maakt. Deze proef rijden ze dan ook telkens tweemaal. Bij de overige twee proeven, kleine bosgedeeltes en uitgestrekte akkers, is dat niet het geval, deze reden ze maar een keer. De meeste bezoekers waren dan ook bij ‘De Zuurberg’ waar zij ook nog warme koffie en een snack konden nuttigen. Dit was ook wel lekker voor het publiek want er was een gure wind met af en toe een buitje motregen.

De winst bij de inters ging naar WK rijder Antoine Magain uit België met Nederlands kampioen Lucas Dolfing daar achter. Derde werd Europees E3 kampioen Dietger Damiaans die ook uit België afkomstig is. Het is prachtig om te zien hoe hard en beheerst de inters te werk gaan in de proeven.

Erwin Plekkenpol uit Hengelo Gld. pakte een mooie tweede plaats in de klasse NV40. Plekkenpol rijdt voor het eerst in zijn carrière bij de nationalen. Hij had tot nu toe bij de inters gereden. Plekkenpol liet weten dat het teveel tijd vergde om bij de inters aan de start te gaan, mede door het werk wat hij doet. Dit is zijn laatste seizoen en een eerbetoon aan Thijs Bulten.

Winst per klasse met verdere uitslagen streekgenoten
E1: 1. Max Schwarte, 6. Jan-Willem Arendsen. E23: 1. Antoine Magain, 6. Mark Wassink, 8. Bas Klein Haneveld. N1: 1. Siebe Winters. N2: 1. 545 Jeroen Bussink, 19. Bart de Gier. N3: 1. Tom Smit, 11. Niels Beck, 18. Nico Freriks, 23. Koen van Dort. NV40: 1. Casper Ovaa, 2. 799 Erwin Plekkenpol. NV50: 1. Peet van Saase, 26. Gerben Lieverdink. Hobby klasse: 1. Bas Nijhof, 5. Sander Brunsveld, 30. Jelle Braakhekke, 32. Marten Zilvold, 50. Jan Wiemer, 57. Eric Lieverdink. Daglicentie: 1. Kevin de Bruin, 4. Peter Bergsma, 12. Noor Bergsma, 15. Sarah Bergsma.

Aankomend weekend is de tweede ronde voor het ONK Enduro rondom Enter. 


entersemotorclub.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld