Ilias Yadir ontworstelt zich aan de DVOV-verdediging. Foto: PR

Be Quick zet reeks voort met fikse zege

Sport

ZUTPHEN - Afgelopen zaterdag 18 februari werd het vervolg van de wedstrijd Be Quick 1 - DVOV 1 gespeeld op Sportcomplex Zuidveen in Zutphen. De wedstrijd werd gespeeld op 26 november 2022, maar na ruim een kwartier gestaakt wegens een ongeval bij DVOV-speler Luc van Heumen. Daarop werd in overleg met de scheidsrechter besloten niet verder te spelen. Gelukkig bleek de blessure later mee te vallen. Wel wist Be Quick in dit korte stukje wedstrijd al twee keer het net te vinden (6de en 9de minuut). De resterende ruim 70 minuten gingen afgelopen zaterdag dus in met een 2-0 voorsprong.

Bij binnenkomst werden alle bezoekers, ook de eigen leden, eenmalig om entree gevraagd. De gehele opbrengst ging naar de mensen in de getroffen gebieden in Turkije en Syrië. Dit in samenwerking met stichting Barbaros van de Zutphense Moskee. Men kon voor minimaal twee euro naar binnen, wat resulteerde in een opgehaald bedrag van 288,65 euro. Dit is dinsdag 21 februari aangeboden tijdens de benefietavond ‘Zutphen helpt Hatay’.

Dan naar de wedstrijd. Na een minuut stilte vanwege bovenstaande, was het de thuisploeg die het spel maakte. DVOV probeerde er wel regelmatig met lange ballen doorheen te komen, maar tevergeefs. De eerste echte kans was voor Be Quick in minuut 23: Noëll Lawson zocht de achterlijn op en trok de bal goed voor. Echter kon Kevin Teunissen zijn voet net niet tegen de bal zetten. Vijf minuten later was het wel raak. Met veel mensen voor de pot wist Anil Akdogan verder te gaan waar Be Quick gebleven was: hij tikte de 3-0 binnen. Het antwoord van de gasten uit Velp kwam vlak voor rust via de counter. Een goede dieptepass door DVOV’er Van Wijk werd afgerond door Mees Kuipers met een mooie boogbal over alles en iedereen heen. Ruststand: 3-1.

De tweede helft begon wat slordig. DVOV wilde wel doorpakken en zocht de 3-2, maar de verdediging van Be Quick stond goed en kwam niet in de problemen. Na een minuut of 10 wist Be Quick weer het heft in handen te nemen. In de 55ste minuut zette Noëll Lawson een mooie versnelling in langs de lijn en gaf strak voor op Mehmet Kisa die de bal binnen tikte: 4-1. Be Quick zette nog eens aan. Het team kreeg de nodige kansen, mede dankzij de vloeiende passeerbewegingen van Ilias Yadir, die voor de 5-1 zorgde.

Minuut 61 dan: Mehmet Kisa maakte zijn tweede van de dag, dankzij een prima voorbereidende actie van Noëll Lawson: 6-1. Trainer Jon Zegerius bracht nog een aantal wissels het veld in, maar de wedstrijd werd onbezorgd uit gevoetbald. In de 83ste minuut scoorde Lawsonde laatste van de wedstrijd en zette hiermee de eindstand op 7-1.

Met deze zege op zak zet Be Quick de goede serie voort; de vier laatste competitiewedstrijden werden allen gewonnen. Hiermee stijgt de ploeg een plek en haakt het definitief aan bij de middenmoot, dat dicht op elkaar zit met slechts 8 punten verschil tussen plaats 2 en 8. De volgende wedstrijd is op 4 maart thuis tegen directe concurrent ZZC ’20 uit Zelhem.