Antje Jansen. Foto: PR
Antje Jansen. Foto: PR

Antje Jansen en Kirsten Brinkman in de prijzen op de Regiokampioenschappen

Sport

GORSSEL/ZUTPHEN – De afgelopen weekenden vonden op verschillende locaties de regiokampioenschappen indoor plaats. Voor de dressuur waren er vijf leden van Rijvereniging en ponyclub Gorssel-Zutphen geselecteerd.

Antje Jansen nam op zaterdag 28 januari deel in Wezep waar de klasse B pony’s verreden werd. In deze volle rubriek wist Antje met haar pony Corrie.d. een hele mooie zesde prijs te behalen met een score van 66,2%. Daarnaast reden Marieke Lammers, Guus Krieger, Danielle Brinkman en Hendrik Jan Nijveld ook mee in de diverse klassen. Helaas behaalden zij geen ereprijzen, maar al met al kunnen ook zij terugkijken op een mooie ervaring.

Bij het springen waren het Kirsten Brinkman en Vivian Schiphorst wie zich hadden weten te selecteren. Beide dames ook nog eens met twee paarden! Reglementair gezien was het voor Kirsten niet toegestaan om in zowel de klasse van 1.00 meter als het 1.25 deel te nemen. Daarom ging zij alleen van start met haar paard Nicky B in het 1.00 meter springen. Kirsten reed in het basisparcours foutloos, deed dit ook in de barrageronde en kreeg 77,5 stijlpunten. Ze behaalde hiermee uiteindelijk de vijfde prijs.

Vivian reed ook foutloos met beide paarden. Met haar paard Zielone liep ze in de 1.10 meter rubriek helaas in de barrage wel tegen springfouten aan. Met haar paard Vita Power reed ze in de barrage wel foutloos en kreeg hier 70 stijlpunten, wat uiteindelijk een vijftiende plaats opleverde.

Hiermee zijn de indoorkampioenschappen 2023 tot een einde gekomen, en maken de leden zich op voor het outdoor seizoen, waar ze zich opnieuw kunnen gaan selecteren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld