AZC’er Stijn Hagemans wordt omring door twee spelers van ATC’65. Foto: Freddy Burgers

AZC deelt de buit met ATC’ 65

Sport

ZUTPHEN - AZC is er zondag niet in geslaagd om koploper ATC’ 65 drie punten af te snoepen. Na een onderhoudende wedstrijd deelden beide formaties de buit (1-1), waarbij de Zutphenaren gemengde gevoelens overhielden aan dit resultaat.

AZC trad deze zondag aan zonder vaste kracht Felix Mulder, die geblesseerd was geraakt. De laatste 4 wedstrijden werden niet gewonnen. Er was dus wel iets recht te zetten, om zo weer aansluiting bij de middenmoot te krijgen. Echter de wedstrijden tegen de nummers 2 (Bon Boys) en 3 (BWO) wist AZC beide keren te winnen en dat gaf moed.

AZC kwam uitstekend uit de startblokken en zette de ploeg uit Hengelo direct met goed combinatievoetbal onder druk. De eerste 20 minuten kwam ATC ‘65 er dan ook niet aan te pas en waren er mogelijkheden om de score te openen. Het goede spel werd toch nog snel beloond met een doelpunt van Ronahi Aksan (1-0). Daarna kwam de lijstaanvoerder toch wat beter in het spel, maar de snelle spitsen konden toch niet echt gevaarlijk worden. AZC had de beste kansen om de wedstrijd in het slot te gooien maar een niet toegekende penalty door hands leidde er toe dat AZC met een 1-0 stand de rust in ging.

Direct na rust soleerde Lars op links door de verdediging van de Tukkers en werd binnen het strafschopgebied wel lichtelijk aangetikt, maar dit was niet zwaar genoeg om een penalty te geven. Een paar tellen kreeg AZC toch een strafschop na een overtreding op Mika Dekker. De door Ronahi genomen penalty werd echter door de keeper gestopt. De goalie zorgde vervolgens voor een snelle spelhervatting en uit de tegenaanval maakte ATC’65 de gelijkmaker: 1-1.  ATC ‘65 werd sterker en drong AZC ver terug. Dit resulteerde zelfs nog in een tegentreffer, maar de scheidsrechter constateerde een overtreding. AZC kwam ondanks de toegepaste tactische wissels en door lichte blessures uitgevallen spelers niet echt meer in hun spel.  In het laatste kwartier rechtte AZC toch nog eenmaal de rug, dat resulteerde in een zeer hectische slotfase, waarin AZC weer een penalty werd onthouden, omdat de scheidsrechter een zuivere handsbal over het hoofd zag.

De afstand tot de middenmoot is nog steeds te overbruggen. Maar de blauw-witten moeten met elkaar keihard hun stikkende best blijven doen en vertrouwen houden. De volgende wedstrijd wacht de nieuwe koploper, BWO.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Raymond Steinvoort, Lucas Knip (Jarne Dekker), Quentin Joseph, Sven Calot, Lars van Roon (Onur Köse), Stijn Hagemans, Mark ter Horst (Siem Landman), Mika Dekker, Joey Steenbergen (Necati Taskoparan) en Ronahi Aksan (Luc Wassink).