Benjamin Roters scoort de 3-0 na goed voorbereidend werk van Kevin Ooms. Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen periodekampioen na 3-0 zege op VV Oene

Sport

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft afgelopen zaterdag voor een talrijk publiek de eerste periode binnen gehaald na met 3-0 te winnen van VV Oene, na een 2-0 ruststand. FC Zutphen speelde niet haar beste wedstrijd, maar de overwinning kwam geen moment in gevaar.

Vroege voorsprong
Na een wat rommelig begin van beide kanten, viel in de 13e minuut de 1-0. Een mooie aanval via Jesse de Vries en Zidane El Hadouchi leek te worden afgeslagen. Maar Michalis Spridakis kwam in bal bezit en werd in de zestien meter onreglementair onderuit gehaald. Scheidsrechter Bas ten Tije wees onverbiddelijk naar de stip. Benjamin Roters benutte de penalty en liet doelman Wim Riphagen kansloos.

Veel kansen voor FC Zutphen
VV Oene kreeg de ene na de andere aanval te verduren. Jesse de Vries miste een goede kans, na een voorzet van Zidane El Hadouchi. En Benjamin Roters stuitte op doelman Riphagen na eveneens een goede pass van Zidane El Hadouchi. Timon Kuiper kwam na een mooie aanval in goede schietpositie, maar zijn schot ging over het doel.

Mooie goal van Michalis Spiridakis
De middenvelder van FC Zutphen bekroonde in de 24ste minuut zijn goede wedstrijd met een fraai doelpunt. Op aangeven van Benjamin Roters soleerde hij knap door de defensie en liet ook doelman Riphagen met een mooie schijnbeweging kansloos, 2-0. Daarna waren er nog twee goede mogelijkheden voor Benjamin Roters en tikte doelman Riphagen een gevaarlijk schot van Hidde van Kalker uit de kruising. Maar in de stand voor rust kwam geen verandering meer.

Kwalitatief mindere tweede helft
VV Oene kwam goed uit de startblokken en probeerde de aansluitingstreffer te maken. Een schot van Nick Schurink ging net over het doel. En een kopbal uit een corner ging eveneens net over. FC Zutphen consolideerde de voorsprong. Benjamin Roters schoot te zacht in na goed voorbereidend werk van Timon Kuiper en Jesse de Vries. En even later was het opnieuw Benjamin Roters die naast schoot uit een voorzet van Jesse de Vries.

Wissels in het laatste kwartier
Koen Hulleman viel uit met een vervelende enkelblessure. Hij werd vervangen door Hugo Groters. De wissels brachten weer wat meer vaart in de wedstrijd. In de 84ste minuut was het Benjamin Roters die met zijn tweede doelpunt de wedstrijd definitief besliste, 3-0. Hij werd goed aangespeeld door Kevin Ooms, waarna hij van dichtbij kon scoren. Nathan Kamphuis raakte nog de bovenkant van de lat uit een corner, maar in de stand kwam geen verandering meer. Aanvoerder David te Slaa werd werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

FC Zutphen had ook deze lastige wedstrijd tot een goed einde gebracht, en pakte dik verdiend de eerste periode. Bovendien werd de voorsprong nog vergroot naar zeven punten door het gelijke spel van SV Twello tegen Sportclub Eefde.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde van Kalker. Kevin Ooms, Hidde Ruessink, Koen Hulleman (77. Hugo Groters), Timon Kuiper, David te Slaa, Michalis Spiridakis (85. Sten Kamerman), Jesse de Vries (85. Sandro Bruil), Benjamin Roters (85. Ivan Staring), Zidane El Hadouchi (75. Floris de Boer).