Doelpuntenmaker Joey Steenbergen in duel met een speler van Lemelerveld. Foto: Freddy Burgers
Doelpuntenmaker Joey Steenbergen in duel met een speler van Lemelerveld. Foto: Freddy Burgers

AZC haalt uit tegen Lemelerveld

Sport

ZUTPHEN - AZC deed afgelopen zondag goede zaken door Lemelerveld met 4-0 te verslaan. Waarin beide ploegen aanvankelijk aan elkaar gewaagd waren liep de thuisploeg na de openingstreffer van Joey Steenbergen eenvoudig weg van de Sallanders.

Na drie wedstrijden zonder zege snakte AZC naar een zege. Vlak voor het beginsignaal kregen de Zutphenaren echter een tegenvaller te verwerken. Jarne Dekker raakte geblesseerd tijdens de warming-up en was niet in staat om te spelen. Trainer Tom Polman moest vervolgens halsoverkop zijn opstelling aanpassen. Aanvaller Necati Taskoparan verving Jarne waardoor Luc vanuit de spits op het middenveld werd geposteerd. Hierdoor was het middenveld met Joey, Stijn Hagemans en Luc zeer aanvallend en creatief ingesteld.

Zowel AZC als Lemelerveld bleken zeer aan elkaar gewaagd. Beide formaties legden veel energie in de wedstrijd en het spel speelde zich in een hoog tempo af. Beide partijen kregen een mogelijkheid maar misten. Na een tactische omzetting van de trainer kwam Lars van Roon aan de linkerkant te spelen en Felix verhuisde naar de rechterflank. Deze wisseling pakte bijzonder goed uit. Lars kwam goed door op links en bediende Necati. Die had helaas net teveel tijd nodig, waardoor deze kans verloren ging. Niet veel bracht de captain de bal met een indraaiende voorzet in. Joey wist deze bal op waarde te schatten en kopte goed binnen: 1-0.  Niet veel later opnieuw een opening van Lars. Met een beetje geluk komt de bal bij Felix. Met een zeer goed schot schiet hij de bal binnen: 2-0. Zo gingen de Zutphenaren met een goed gevoel de rust in.

Na de thee probeerde Lemelerveld wat te forceren. Hierdoor ontstond er juist veel ruimte voor AZC. Na een uur spelen besliste Felix de wedstrijd. Na een hoekschop wordt de rechtspoot vrijgespeeld rond het strafschopgebied en schiet de bal met een fraaie boeg opnieuw fantastisch binnen: 3-0. Het slotakkoord is voor Mika Dekker. De ingevallen Jacco Verstraten stuurde Felix weg over de rechterkant. De buitenspeler sprintte iedereen eruit en schoot vervolgens tegen de keeper aan. Met wat geluk kwam de rebound die de keeper weggaf tegen Mika aan waardoor de bal in het doel rolde: 4-0.

Al met al legde AZC een prima wedstrijd op de grasmat. De ploeg werkte keihard en bij vlagen werd er ook goed gevoetbald. Er werd bovendien aan het doelsaldo gewerkt waardoor AZC voorlopig op een zesde plaats staat in 2I. Nu is het zaak om hieraan een goed gevolg te geven waardoor er een kan worden geslagen met de staartploegen. Dat moet dan aanstaande zondag gebeuren tegen Witkampers.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek; Lars van Roon, Lucas Knip, Quentin Joseph, Sven Calot, Felix Mulder; Stijn Hagemans (Onur Köse), Joey Steenbergen (Jacco Verstraten), Luc Wassink (Mark ter Horst); Necati Taskoparan, Mika Dekker

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld