FC Zutphen speelde tegen ZZC'20. Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen wint eerste competitiewedstrijd met 4-0 van ZZC’20

Sport

ZUTPHEN - FC Zutphen is op zaterdag 1 oktober de competitie in de derde klasse E met een goed resultaat begonnen, zonder zelf een sterke wedstrijd op de mat te leggen. De eindstand van 4-0 vergoedde veel, en op de uitslag was niets af te dingen. Met name de eerste helft had de voorsprong groter kunnen en moeten zijn, aldus trainer Mark Horsman, maar na de rust kwam ZZC goed terug, en was het slotakkoord toch weer voor FC Zutphen.

Snelle openingsgoal
In de twaalfde minuut viel de 1-0 door de goed spelende Michalis Spiridakis. FC Zutphen zocht vol de aanval, en een inzet van Benjamin Roters belandde op de lat. Het daarop volgende schot werd in eerste instantie gekeerd door doelman Mathijs Wenneker. Maar Michalis Spiridakis werkte de terug springende bal knap in de dak van het doel.

Veel kansen van FC Zutphen
Daarna ontstonden er uit de diverse aanvallen veel kansen voor FC Zutphen. Goed doorzetten van Mido Blok bracht de bal bij Benjamin Roters. Hij schoot naast. Even later stuitte Benjamin Roters, na een mooie dieptepass op goed ingrijpende doelman Wenneker. En een schot van Timon Kuiper werd eveneens door de doelman gekeerd. Een goede combinatie tussen Ivan Staring en Moussa Nahaimana zette laatstgenoemde in scoringspositie, maar zijn bal belandde net naast het doel.

Toch een doelpunt voor FC Zutphen
Benjamin Roters verdubbelde de score in de 37ste minuut. Een prima actie van Mido Blok, bezorgde hem de bal. Hij draaide goed weg van zijn tegenstander en liet dit keer doelman Wenneker kansloos, 2-0. Even later was er een goede actie van Benjamin Roters vanaf de zijkant. Hij bracht de bal voor het doel, waarbij iedereen de bal miste. Vervelend was het, dat doelman Wenneker daardoor een zware hoofdwond opliep, waardoor hij zich moest laten vervangen door reserve doelman Iwan Radstake. De doelman wordt een spoedig en goed herstel toegewenst.

ZZC doet wat terug
Na rust was het Dion Koole die een goede mogelijkheid kreeg maar net naast schoot. En daarna was het een uitstekende kopbal van Rick Bogchelman die een beter lot verdiend had. Deze belandde net over het doel. FC Zutphen speelde slordig, maar toch was er een kans voor Ivan Staring die net over ging. Aan de andere kant overkwam Robin Wassink hetzelfde.

Toch nog meer doelpunten voor FC Zutphen
Nadat Moussa Nahaimana en Jesse de Vries goede mogelijkheden hadden gemist, was het man of the match Kevin Ooms, die voor de 3-0 zorgde. Een goed genomen corner van Jesse de Vries, werd door hem via een been van een ZZC speler binnen geschoten in de 72ste minuut. Nadat Jesse de Vries en Benjamin Roters na goede combinaties op doelman Radstake stuitten, was het in de 92ste minuut toch raak. Een mooie aanval over links bracht Zidane el Hadouchi alleen voor doelman Radstake. Met een subtiel lobje verschalkte hij de doelman, waarna hij de 4-0 op het scorebord bracht.

Daarvoor maakte in de 85ste minuut Tim Scholten zijn debuut in het eerste elftal als vervanger van Ivan Staring.
FC Zutphen zette daarmee een goed resultaat neer in de seizoen opening.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Hidde van Kalker, Kevin Ooms, Hidde Ruessink, David te Slaa, Mido Blok (80. Zidane el Hadouchi), Michalis Spiridakis (80. Noah Bolt), Timon Kuiper (65. Jesse de Vries), Moussa Naimana (65. Koen Hulleman), Bejamin Roters, Ivan Staring (85. Tim Scholten).