Aan het schoolkorfbaltoernooi deden honderden leerlingen mee. Foto: PR-vrijwilliger KVZ
Aan het schoolkorfbaltoernooi deden honderden leerlingen mee. Foto: PR-vrijwilliger KVZ

De Waaier en De Plotter winnaars schoolkorfbaltoernooi bij KVZ

Sport

ZUTPHEN - In verband met corona moest korfbalvereniging KVZ in 2020 en 2021 het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi overslaan. Woensdagmiddag 21 september was het eindelijk weer zover. Honderden leerlingen van veertien basisscholen speelden met in totaal 45 teams een sportief toernooi in een gezellige sfeer. Het prachtig zonnige weer maakte het korfbalfeestje compleet. 

Als vanouds stond de organisatie van het toernooi weer als een huis, met dank aan de commissie en alle andere vrijwilligers van KVZ. Jong en oud zette zich in om van het schoolkorfbal toernooi een succes te maken. Door de korven vooraf netjes klaar te zetten, als scheidsrechter, als EHBO-er, in de keuken, om de uitslagen goed bij te houden en noem maar op.

De ruim 400 leerlingen die mee deden aan het toernooi kwamen van de volgende basisscholen uit Zutphen en omgeving: Arcade, De Waaier, De Achtsprong, Jan Ligthart, De Fontein, JF Kennedy, Lea Dasberg, De Scheperstee, De Plotter, De Parel, Walter Gillijns, Adriaan van de Ende, Zonnewende en Jenaplan de Hoven. Bij de 23 ploegen met leerlingen uit groep 5 en 6 werd De Waaier kampioen. Als winnaar van de 22 ploegen met leerlingen uit groep 7 en 8 eindigde De Plotter.

Belangrijker dan de winst is dat er zo veel jongens en meiden een gezellige en sportieve middag hebben gehad op de zonovergoten accommodatie van KVZ. De kinderen die na deze kennismaking met de korfbalsport de smaak te pakken hebben, zijn van harte welkom om de komende tijd gratis mee te komen trainen bij KVZ. Tot eind oktober is dat nog op het veld. Informatie over het gratis mee trainen en opgeven kan via ledenwerving@kvz2000.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld