FC Zutphen. Foto: Liesbeth Spaansen

FC Zutphen klopt VV Vorden in oefenduel met 5-3

Sport

ZUTPHEN - FC Zutphen en VV Vorden maakten er dinsdagavond 20 september op sportpark ’t Meijerink een doelpuntenfestijn van. Na een ruststand van 4-1 eindigde het duel uiteindelijk in 5-3. Trainer Mark Horsman van FC Zutphen vond dat zijn ploeg de eerste twintig minuten uitstekend speelde en de wedstrijd in het laatste kwartier goed afsloot. Daar tussenin ging er te veel mis. Die wisselvalligheid zal er uit moeten.

Droomstart FC Zutphen
Na 21 minuten was het 4-0 voor FC Zutphen. Moussa Nahaimana opende de score na een prima actie en dito voorzet van Koen Hulleman. Dat betekende in de zevende minuut de 1-0. FC Zutphen speelde vlot combinerend en in hoog tempo. De Zutphenaren hadden in de twaalfde minuut geluk toen de 2-0 viel door Mido Blok, die goed door ging na een fout achterin bij Vorden. In de zestiende minuut viel de 3-0 na een prachtige aanval. De opzet was van Benjamin Roters, die via een pass aan Michalis Spiridakis door de verdediging sneed. Laatstgenoemde passte op Moussa Nahaimana die doeltreffend raak schoot en zijn tweede doelpunt maakte, 3-0. En of dat niet genoeg was, lag in de 21ste minuut het vierde doelpunt achter de doelman van Vorden. Een prima aanval over rechts waar Moussa Nahaimana opnieuw bij betrokken was, bracht de bal bij Benjamin Roters, die doeltreffend raak schoot.

VV Vorden knokt terug
Het pleitte voor de Vordenaren dat men knap veerkracht toonde. Het team ging niet bij de pakken neerzitten, vooral niet toen men na de eerste de beste aanval scoorde. In de 25ste minuut viel de 4-1. Daarna was er opnieuw een goede mogelijkheid, maar de bal belandde net naast het doel van Joey Wolsink. Moussa Nahaimana verzuimde een hattrick te maken. Hij schoot hard en hoog over na een uitstekende actie van David te Slaa die de bal panklaar voor hem neerlegde. Hetzelfde overkwam Zidane El Hadouchi. Hij stevende alleen op de doelman af, maar schoot net over.

Sterke periode van VV Vorden
Na de rust kreeg Vorden twee uitstekende mogelijkheden om te scoren, maar deze werden jammerlijk gemist. Aan de andere kant waren het Ivan Staring en Benjamin Roters die goede mogelijkheden misten. Maar in de 60ste minuut viel de 4-2 na een ongelukkig eigen doelpunt van Koen Hulleman. In de 63ste minuut viel de 4-3 na een prachtige combinatie. FC Zutphen had uitgebreid gewisseld en gooide er een flinke schep bovenop. De eindstand van 5-3 viel in de 68ste minuut. Benjamin Roters schoot raak na een uitstekende voorzet van Jesse de Vries. FC Zutphen kreeg nog mogelijkheden om de score te vergroten, maar stuitte op een goede doelman.

Deze wedstrijd was de laatste voor FC Zutphen in de beker- en oefenperiode. Zaterdag 24 september begint de competitie, maar FC Zutphen is dan vrij. Op zaterdag 1 oktober om 15.30 uur wordt de eerste competitiewedstrijd thuis gespeeld tegen ZZC’20 uit Zelhem.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Koen Hulleman (65. Hugo Groters), Hidde Ruessink, Hidde van Kalker (46. Stan Murray), Moussa Nahaimana (43. Ivan Staring), David te Slaa, Michalis, Spiridakis (65. Floris de Boer), Mido Blok, Timon Kuiper (70. Sandro Bruil), Benjamin Roters (Noah Bolt), Zidane El Hadouchi (46. Jesse de Vries).