Joery in actie tijdens het WK Powerliften voor junioren in Istanbul, Turkije. Foto: International Powerlifting Federation

Joery in actie tijdens het WK Powerliften voor junioren in Istanbul, Turkije. Foto: International Powerlifting Federation

Zutphenaar naar Turkije voor WK Powerliften voor junioren

Sport

ZUTPHEN - Zaterdag 2 september heeft Joery Wesseling uit Zutphen Nederland vertegenwoordigd tijdens het WK Powerliften voor junioren in Istanbul, Turkije.

Joery heeft zich 23 april in Weert tijdens het Nederlands Kampioenschap gekwalificeerd en behaalde de eerste plaats met een persoonlijk record op het onderdeel deadliften van 275 kg. 

De wedstrijd powerliften bestaat uit drie onderdelen. Squat (kniebuigingen), Bench press (bankdrukken) en deadliften (een gewicht van de grond tillen). De sport draait er om een maximaal gewicht met correcte uitvoering in één gecontroleerde beweging te verplaatsen.
Powerliften is een individuele sport die door zowel mannen en vrouwen beoefend wordt uit 78 landen.

Ongeveer 5 jaar geleden is Joery begonnen met deze sport en al snel werd hij fanatiek en heeft zijn doel gezet op het mee mogen doen aan het Wereld Kampioenschap junioren. Een geweldige ervaring rijker en een keurige prestatie om Nederland op de 16e plaats te zetten. 

Nu gaat Joery Wesseling zich voorbereiden op het Europese Kampioenschap in Polen en zal de komende weken daarom niet stil zitten om zichzelf naar een hoger niveau te tillen.

Joery tijdens het WK Powerliften. Foto: International Powerlifting Federation

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant