Daan Pot. Foto: PR
Daan Pot. Foto: PR

Judoka Pot wint brons op NK

Sport

ZUTPHEN - Zaterdag 2 juli vond het NK judo onder de 18 jaar plaats in Den Haag. Daan Pot, judoka van Judoschool Pot, had een bijzondere dag.

Tijdens zijn eerste partij blokkeerde zijn schouder en werd de EHBO op de mat er bij geroepen. Ondanks dat hij wel verder wilde judoën, mocht hij van de arbitrage de wedstrijd niet voortzetten, vanwege de regel dat de EHBO op de mat was geweest. Daan Pot vertelt: “Dat was wel even een tegenvaller. Ik kwam die dag als favoriet om het goud binnen te halen. Nu was dat niet meer mogelijk. Ik kon nog wel met pijn via de herkansingen doorgaan met het toernooi, maar dan was alleen een derde plaats nog het hoogst haalbare die dag.” Judoka Pot heeft in overleg met zijn coach/vader, toch besloten om verder te gaan en per partij maar te kijken hoe het gaat. 

In de herkansing heeft judoka Pot daarna alle vijf partijen overtuigend gewonnen en het brons binnengehaald. De partij om brons werd zelfs binnen 5 seconde gewonnen met een worp waarop Pot al een jaar op geoefend had. Pot is ondanks brons als eindresultaat toch tevreden: “Vandaag had een kroon op het werk van de afgelopen jaren moeten worden. Toch voelt de prestatie van vandaag wel zo. Ondanks het voorval in de eerste wedstrijd en mijn schouder heb ik bij alle andere partijen overtuigend gewonnen, dat geeft veel voldoening.” 

Judoka Pot is nu gevraagd voor het internationale juniorentraject. Daar zal hij zich weer als jongste deelnemer moeten gaan presteren. Pot: “Wij gaan het komende jaar vooral inzetten op het ontwikkelen van kracht en nieuwe judotechnieken om tegenstanders te blijven verrassen.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld