De Hanzesportatleten Izabella , Rosalie, David, Mattis, Tobias en Ruben. Foto: PR
De Hanzesportatleten Izabella , Rosalie, David, Mattis, Tobias en Ruben. Foto: PR

Topprestaties voor g-atleten Hanzesport

Sport

ZUTPHEN - Wat een topprestaties hebben de g-atleten van Hanzesport Zutphen geleverd bij de Special Olympics nationale spelen, het grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Brons, zilver en ook goud werden mee terug naar Zutphen genomen. Op verschillende sportlocaties in Twente sportten afgelopen weekend ruim 3000 sporters in 25 sporttoernooien waaronder, hockey, zwemmen en paardensport. Samen met andere sporters uit Caribisch en Europees Nederland lieten de Hanzesportatleten Izabella , Rosalie, David, Mattis, Tobias en Ruben twee dagen vol enthousiasme zien wat zij in huis hadden op de verschillende atletiekonderdelen. 

Vrijdagavond werden de spelen geopend. Trots droegen de atleten de vlag van Hanzesport de Fanny-Blankers-Koenstadion in Hengelo in. Het mooiste moment van de spelen volgens Izabella, een van de zes Zutphense atleten. “Zo lang op dit openingsfeest moeten wachten!”. Rosalie: “Met alle sporters hebben we samen gedanst middenin het volle stadion”. Op zaterdag vonden de kwalificatiewedstrijden plaats. Op basis hiervan werden de wedstrijden van zondag ingedeeld. 

Trotse Hanzesport coaches Eddy en Jannie zagen hun atleten David, Mattis, Rosalie, Ruben, Tobias en Izabella beide dagen presteren op hun eigen topniveau. Eddy: “Samen met Tosca en Petra train ik wekelijks de atleten en het is fantastisch om te zien, wat onze atleten hier laten zien”. Persoonlijke records werden verbroken en medailles werden behaald. Onder luid applaus van zijn supporters kwam Tobias als eerste op de 100 meter over de finish: goud! Ruben vertelt trots: “Een persoonlijk record bij het verspringen! Jammer genoeg geen medaille, maar ik vind het wel heel goed”. “Het was zo spannend, we gingen tegelijk over de finish”, vertelt David stralend na de 400 meter. “Ik werd jammer genoeg tweede, maar ik heb zo fijn gelopen!” Ook Mattis glundert. “Ik ben zo blij met mijn goud op de vijftig meter!”

De Special Olympics, ze zitten er weer op. Maar de atleten kijken alweer uit naar 2024. Dan vinden de spelen plaats in Breda en Tilburg. Meer informatie over de spelen is vinden op Specialolympics.nl. Ook op Instagram en Facebook zijn foto’s te vinden van het evenement. 

Izabella, Rosalie, Tobias en twee ouders tijdens de openingsceremonie. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld