Een juichende Benjamin Roters na een van zijn twee doelpunten in de wedstrijd tegen SC Hoevelaken. Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen in de 2e ronde nacompetitie na zwaar bevochten 4-2 overwinning op SC Hoevelaken

Sport

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft zaterdag in eigen huis een zwaar bevochten 4-2 overwinning behaald op het bezoekende SC Hoevelaken. Deze werd pas na twee keer 15 minuten verlengen bereikt. Het vele publiek zag een prachtige wedstrijd, een echte finale. Opvallend was de rentree van doelman Joey Wolsink, na een langdurige blessure, die meteen man van de wedstrijd werd. FC Zutphen was optisch de betere ploeg, maar de bezoekers uit Hoevelaken waren enorm gevaarlijk op de counter.

Nadat de rookdampen waren opgetrokken op het sfeervolle sportpark, was het Hoevelaken die brutaal de aanval zocht. Joey Wolsink greep goed in na een goede actie van Daan Vinke. Maar daarna toog FC Zutphen ten aanval onder leiding van de goed spelende Sem Veeger. Deze miste echter de eerste mogelijkheid door hoog over te schieten, en daarna ging zijn kopbal net over het doel. Even later was het een goed opgezette aanval door Jesse de Vries die Sem Veeger alleen voor doelman Tolboom bracht, maar deze wist de bal corner te werken.

FC Zutphen was de bovenliggende ploeg, maar Benjamin Roters miste twee goede mogelijkheden. Maar ook Sem Veeger wist zijn goede spel niet te belonen met een doelpunt. Keer op keer bracht doelman Tolboom redding. Maar FC Zutphen moest oppassen voor de counter. Joey Wolsink moest ingrijpen na goede kansen van Gumus Arslan en Daan Vinke. En ook Joeri van den Hoeven liet een goede mogelijkheid liggen. Daardoor werd er met de bekende brilstand gerust.

Na de rust een zwaar verdedigend Hoevelaken, dat bleef loeren op de counter. Een schot van Koen Hulleman ging net over. En een schot van Sem Veeger ging net naast het doel, na een combinatie met Benjamin Roters. Ook Benjamin Roters wist het net niet te vinden, en de ingevallen Jelle Macare miste eveneens na een pass van Luuk Meijer. Maar aan de andere kant bracht Joey Wolsink redding, nadat Arslan Gumus alleen voor hem op dook.

In de 78e minuut viel dan toch de 1-0. Het was een prachtige voorbereidende actie van Mido Blok die de verdediging open brak. Hij gaf een afgemeten pass op Benjamin Roters, die doeltreffend raak schoot, 1-0. Hoevelaken gooide daarna alles op de aanval. Nadat een goede mogelijkheid werd gemist viel in de 83e minuut toch nog de 1-1. Daan Vinke klopte op snelheid zijn directe tegenstander en lobde de bal over de uitgelopen Joey Wolsink in het doel. Daarna was het Zidane el Hadouchi die met een goede actie stuitte op doelman Tolboom, waarna het verlengen werd.

Het was een slijtageslag voor beide ploegen. Maar FC Zutphen trok aan het langste eind. Het was routinier Luuk Meijer die in de 94e minuut, na een uiterste krachtsinspanning voor de 2-1 zorgde met een bal die via doelman Tolboom in het doel caramboleerde. Daarna moest Luuk Meijer zich meteen laten vervangen. Hoevelaken kreeg daarna een paar goede mogelijkheden, maar FC Zutphen bleef de aanval zoeken. In de 105e minuut was het een slim genomen vrije trap van Timon Kuiper, in de uiterste beneden hoek, die voor de 3-1 zorgde.

In de tweede verlenging had FC Zutphen niet over geluk te klagen dat Arslan Gumus de paal raakte. Maar ook Benjamin Roters miste een grote kans. De immer dreigende Zidane el Hadouchi had pech dat zijn goede actie gestuit werd. Maar in de daaropvolgende corner was het Hidde Ruessink die goed in schoot. De bal werd in eerste instantie nog gekeerd, maar spits Benjamin Roters schoot in de 115e minuut de terug springende bal binnen, 4-1. In de 118e minuut viel de 4-2 na een prachtige aanval die werd afgerond door de beste man bij Hoevelaken, Arslan Gumus.

Vermeldenswaard is nog dat de wissels het bij FC Zutphen uitstekend deden, wat de sterkte van de ploeg in de breedte aan toont. En die sterkte is hard nodig want dinsdagavond om 20.00 uur wacht de loodzware thuiswedstrijd tegen tweedeklasser Renswoude, dat thuis JVC Cuijk met 2-1 uit schakelde. FC Zutphen zal het thuispubliek als 12e man hard nodig hebben.

Opstelling FC Zutphen: Joey Wolsink, Koen Hulleman ( 105. Hugo Groters), David te Slaa, Hidde van Kalker, Lucas Hengstenberg ( 83. Khen Bakkerweerd), Timon Kuiper, Luuk Meijer ( 94. Noah Bolt), Mido Blok ( 100. Hidde Ruessink), Sem Veeger ( 64. Zidane el Hadouchi), Benjamin Roters, Jesse de Vries ( 64. Jelle Macare).