De leden tijdens een eerdere oefenwedstrijd in Hengelo. Foto: PR
De leden tijdens een eerdere oefenwedstrijd in Hengelo. Foto: PR

Hanzesportleden naar Special Olympics Nationale Spelen Twente

Sport

ZUTPHEN - Zes leden van het Special team Hanzesport gaan in juni naar de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022.

Op vrijdag 10 juni vindt in het Fanny Blankers Koenders Stadion in Hengelo de openingsceremonie plaats. Aan atleet Gregory Sedoc en presentator Erik Dijkstra de taak de openingsshow in goede banen te leiden. Het lied ‘Altijd een winnaar’ begeleidt de openingsparade. Mark Tuitert zal met Laxmi het Special Olympics-vuur ontsteken. Ronny Duysdael zal met zijn bekende repertoire het hele stadion doen dansen. Het belooft een groot feest te worden.

De wedstrijden zijn op zaterdag 11 juni en zondag 12 juni. Van bowlen, golfen, triatlon tot bocce, alle sporten zijn vertegenwoordigd op de Special Olympics. Vanuit het Special Olympics dorp zullen alle sporters naar de wedstrijden gaan. Er doen 2.364 sporters mee, er zijn 789 coaches, 2.843 vrijwilligers, 6.683 medailles en 25 sporttoernooien vanuit 14 Twentse speelsteden. Er komen sporters uit 12 provincies en uit zes Europese landen, van Saba en Bonaire zullen er ook sporters meedoen.

Vanuit Hanzesport doen zes leden mee. De atleten Ruben, Tobias, David, Mattis, Izabella en Rosalie doen allemaal mee aan de aan de 100 meter. Izabella, Tobias en Ruben lopen ook de 400 meter, Rosalie en David ook de 200 meter. Verder staan verspringen, kogelstoten of bal werpen op hun programma. Ze zijn enorm enthousiast om mee te doen.


www.specialolympics2022

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld