Roparun doorkomst 2022.
Roparun doorkomst 2022.

De Roparun keert traditiegetrouw terug op eerste pinksterdag

Sport

ZUTPHEN - Dit jaar keert de Roparun weer traditiegetrouw terug in het pinksterweekend. De Roparun teams maken zich op voor een Nederlandse editie. Op de noordelijke route zijn er rond de 70 teams en zoals vanouds komen de sportievelingen op zondagavond 5 juni vanaf circa 20.00 uur door Warnsveld, Zutphen en de Hoven. Met deze estafette zamelen de Roparun teams geld in dat via Stichting Roparun wordt ingezet voor de ondersteunende zorg voor mensen met kanker.

De Stichting Doorkomst Roparun Zutphen wil er alles aan doen om de lopers en fietsers een warm onthaal te geven en heeft weer een mooi programma op poten gezet. Op het moment dat de deelnemers door Zutphen komen (tussen 20.00 en 03.00 uur) hebben de lopers en fietsers er al twee dagen en één nacht op zitten en gaan ze de tweede nacht in. Dit is vaak een moeilijk moment voor de teams dus aan alle inwoners en bezoekers van Zutphen een oproep om ze aan te moedigen en een hart onder de riem te steken!
Tussen de doorkomsten van de teams door kan iedereen genieten van muziek en veel gezelligheid op de gehele route.

Zo zijn er waxinelichtjes op de gehele route (neergezet door vrijwilligers en in Warnsveld door Stichting Gondelvaart), verschillende live podia, speaker op de Houtmarkt, podium op de Houtmarkt met warm onthaald door B&W, verschillende dj’s, dweilorkesten,  djembé én alle terrassen zijn open tot middernacht. Kortom, het wordt een groot feest in Warnsveld, Zutphen en De Hoven op de eerste pinksteravond en iedereen is van harte welkom. Voor meer informatie over de doorkomst en de activiteiten: www.doorkomstroparunzutphen.nl.


www.roparun.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld