Aan het gezicht van middenvelder Mido Blok is te zien dat het er fel aan toe ging in het duel tussen Sportclub Eefde en FC Zutphen. Foto: Hans ten Brinke HANSTENBRINKE

Knappe 0-3 overwinning van FC Zutphen in Eefde na een fel duel

Sport

ZUTPHEN/EEFDE - FC Zutphen heeft zaterdagmiddag in Eefde een knap resultaat geboekt door met 0-3 te winnen in een fel duel. Het mooie weer en vele publiek op sportpark de Wolzak zorgde voor een prachtige ambiance, waarbij het spel van beide kanten niet altijd goed was. Maar de felle strijd vergoedde veel. Doordat ook de drie andere concurrenten met flinke cijfers wisten te winnen veranderde er aan de stand niets. FC Zutphen gaat nog steeds met 1 punt voorsprong aan kop met nog drie wedstrijden te spelen.

Nadat de gastheren uit Eefde fel aan het duel waren begonnen, en meteen de aanval zochten, was het FC Zutphen die het initiatief direct over nam en een hoekschop mocht nemen. De prima genomen corner door Lucas Hengstenberg werd doeltreffend door Jelle Macare via de binnenkant van de kruising binnen gekopt. Dat betekende de 0-1 in de 3e minuut.

Eefde was niet van plan zich zo gemakkelijk gewonnen te geven en ging volop de duels aan. Aangezien ook FC Zutphen zich niet onbetuigd liet, ontstond een rommelig duel waar echter wel volop spanning in zat. Een goede kopkans van Tim Alferink belandde net naast het doel, en een kopkans uit een corner van Rens Braakhekke ging naast. FC Zutphen was technisch de betere ploeg, met name door het sterke spel van Mido Blok en David te Slaa die samen met Jelle Macare een sterke wedstrijd speelden. De Zutphenaren speelden echter te slordig voorin om echte kansen te scheppen. Luuk Meijer ging 10 minuten voor rust goed door op een dieptepass waarbij hij alleen op doelman Remmelink af stevende, maar hij schoot te zacht in. Even later had doelman Remmelink de grootste moeite om een doelpunt te voorkomen na een goed genomen cornerbal. FC Zutphen bleef echter te onrustig spelen, waardoor geen grote kansen meer ontstonden voor rust.

FC Zutphen probeerde na de rust de beslissing te forceren. Een prachtige genomen vrije trap van Luuk Meijer werd door Niek Bakkerweerd prima ingekopt. Maar de goed keepende doelman Remmelink wist de bal net corner te tikken. Even later werd er een doelpunt van Niek Bakkerweerd afgekeurd na een prachtige aanval, op advies van de assistent scheidsrechter. Velen hadden een zuivere goal gezien, waardoor de emoties hoog opliepen. De spelers en trainers van FC Zutphen hielden echter het hoofd koel, en bleven voor elkaar strijden.

Na een uitstekend schot van Rens Braakhekke die net voorlangs het doel ging, pakte FC Zutphen de draad weer goed op. Mido Blok was pas na pittige overtredingen af te stoppen, maar FC Zutphen liet zich daardoor niet van de wijs brengen. De fel jagende Benjamin Roters wist de bal te veroveren in de 72e minuut waarna hij door doelman Remmelink binnen de 16 meter onderuit werd gehaald. De spits van FC Zutphen benutte de strafschop onberispelijk, 0-2.

FC Zutphen wist in de 80e minuut de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Nadat men enkele corners had genomen was het een afgeslagen bal die door Luuk Meijer van afstand prima werd ingeschoten. Doelman Remmelink kreeg in een kluwen van spelers de bal niet klemvast, waarna Jelle Macare kon binnen tikken, 0-3.

Nadat er in het tweede gedeelte van de tweede helft een aantal wissels werden doorgevoerd, speelden de Zutphenaren de wedstrijd professioneel uit. Het einde van het duel werd nog opgevrolijkt door vuurwerk van de FC Zutphen jeugd. Assistent trainer Mark Mol was dik tevreden met het resultaat.

Opstelling FC Zutphen: Ezra Arends, Koen Hulleman, Jelle Macare, Hidde van Kalker, Lucas Hengstenberg ( 80. Khen Bakkerweerd), David te Slaa, Luuk Meijer( 80. Timon Kuiper), Mido Blok ( 85. Hidde Ruessink), Niek Bakkerweerd ( 70. Zidane el Hadouchi), Benjamin Roters, Jesse de Vries.