David te Slaa met een prachtige omhaal weet net niet te scoren. Foto: Hans ten Brinke
David te Slaa met een prachtige omhaal weet net niet te scoren. Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen klopt DVOV uit Velp met 5-0

Sport

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft dinsdagavond de koppositie behouden door het bezoekende DVOV met 5-0 te kloppen. Naast de 3 punten werkten de Zutphenaren daarmee ook aan het doelsaldo dat aan het eind van de rit beslissend kan zijn. FC Zutphen kwam pas in de 38e minuut op voorsprong na een eigen doelpunt van de bezoekers. Opvallende spelers waren Jelle Macare, die tot man of the match werd gekozen, Benjamin Roters die een kwartier na rust in het elftal kwam, en doelman Ezra Arens die een prima wedstrijd keepte, en vlak voor tijd een strafschop stopte.

De Zutphenaren schoten uit de startblokken en zetten meteen volop druk op de tegenstander. Ondanks het goede voetbal van DVOV kwamen ze er niet uit, en werden ze gedwongen het accent op de verdediging te leggen. FC Zutphen benutte echter de kansen niet. Luuk Meijer schoot net over, Niek Bakkerweerd kopte over, Jesse de Vries kopte net naast. En een prachtige aanval via David te Slaa en Luuk Meijer werd door Jesse de Vries net naast gewerkt. Even later had Luuk Meijer moeten scoren, maar hij miste een enorme kans op de doellijn. En ook de goed leidende scheidsrechter Peezenkamp werkte niet mee. Hij weigerde de bal op de stip te leggen na een overtreding op Mido Blok. En ook Jelle Macare stuitte na een mooie 1-2 op doelman Luca Brugman.

Het was in de 38e minuut dat het eerste doelpunt viel. Een goed genomen corner van Mido Blok belandde in een kluw van spelers, waarbij Kevin Bastiaanse van de bezoekers de bal tegen zich aan kreeg waardoor die in het doel verdween. FC Zutphen ging volop door. Een prachtige voorzet van Jelle Macare werd door Zidane El Hadouchi knap ingeschoten maar doelman Brugman redde uitstekend. In de 43e minuut viel de 2-0. Opnieuw was het Mido Blok die de corner uitstekend nam en hoog voor het doel bracht. Jelle Macare torende hoog boven iedereen uit, en timede uitstekend. Daardoor kopte hij onhoudbaar binnen.

FC Zutphen bouwt voorsprong na de rust uit
Na een paar schermutselingen voor het doel van de gasten, bouwde FC Zutphen de voorsprong uit. In de 53e minuut schoot Jesse de Vries knap raak, na een mooie pass van Jelle Macare. In de 60e minuut kwam Benjamin Roters in het veld voor Zidane el Hadouchi. Krap 4 minuten later zorgde de topscorer van deze klasse voor de 4-0. Met een mooie actie liep hij zijn directe tegenstander er uit, en scoorde knap raak.

Omdat iedereen in de selectie hard nodig is, werd er volop gewisseld door trainer Horsman. Dat had mede tot gevolg dat er wat kansen ontstonden voor de bezoekers die enkele goede aanvallen op de mat legden. Doelman Arends greep goed in na een snelle aanval via Zico Sarucco. Maar het antwoord van FC Zutphen kwam in de 78e minuut. Opnieuw liet Benjamin Roters na een prachtige dieptepass zijn directe tegenstander zijn hakken zien, omspeelde doelman Brugman en schoot vlekkeloos raak: 5-0.

DVOV had niets meer te verliezen en kwam er aan het eind van de wedstrijd een paar keer goed uit. Dat had tot gevolg dat Ezra Arends moest ingrijpen nadat 1 van de voorwaartsen alleen voor hem op dook. Aangezien dat onreglementair gebeurde, wees scheidsrechter Peezenkamp resoluut naar de stip. De goed in de hoek geschoten strafschop door doelman Brugman, werd echter knap door Ezra Arends gekeerd. FC Zutphen bezit, mede dankzij keeperstrainer Soresh Malaha, over een viertal uitstekende keepers.

Daardoor bleef het 5-0 en stuit FC Zutphen komende zaterdag om 14.30 uur op de volgende horde. Dan gaat men op bezoek bij de buren in Eefde.

Opstelling FC Zutphen: Ezra Arends, Koen Hulleman ( 70. Hugo Groters), Jelle Macare ( 70. Khen Bakkerweerd), Hidde van Kalker, Lucas Hengstenberg, Mido Blok ( 65. Hidde Ruessink), David te Slaa, Luuk Meijer, Jesse de Vries ( 70. Floris de Boer), Niek Bakkerweerd, Zidane el Hadouchi ( 60. Benjamin Roters).

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld