Jelle Macare tijdens een wedstrijd van FC Zutphen. Archieffoto: Hans ten Brinke
Jelle Macare tijdens een wedstrijd van FC Zutphen. Archieffoto: Hans ten Brinke

Jelle Macaré verruilt FC Zutphen voor csv Apeldoorn

Sport

ZUTPHEN/APELDOORN - Met ingang van het seizoen 2022-2023 is Jelle Macaré actief voor csv Apeldoorn. De 28-jarige multifunctionele speler komt over van FC Zutphen en tekent op het Orderbos een overeenkomst voor een seizoen.

Jelle Macaré draagt al sinds de pupillen het oranje-zwart van FC Zutphen en heeft veel meegemaakt op Sportpark Helbergen en later op ’t Meijerink. Hij speelde jarenlang in de eerste klasse D, maar na twee degradaties op rij komt FC Zutphen voor het derde achtereenvolgende seizoen uit in de derde klasse.

Ondanks een reële kans op promotie, de Zutphenaren zijn immers momenteel koploper, kiest Macaré voor een overstap naar csv Apeldoorn. “Ik ben er erg blij mee. Het is enerzijds een logische keuze omdat ik nog een keer hogerop wil spelen, maar anderzijds is het lastig om FC Zutphen na 22 jaar te verlaten. We hebben een leuke groep en zijn net als csv Apeldoorn met een mooi project bezig. Veel jonge spelers hebben na de degradatie uit de eerste klasse een kans gekregen.” Over de overstap naar csv Apeldoorn: “Ik heb met de trainer gesproken en ik heb beelden gezien. De manier van spelen spreekt me erg aan met veel combinaties in de kleine ruimte. Ik richt me in eerste instantie op de positie van aanvallende middenvelder, maar ik kan ook op andere posities uit de voeten.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld