Niek Bakkerweerd in actie op het natte veld vanwege de hevige regenval. Foto: Hans ten Brinke

FC Zutphen wint met 3-1 van Excelsior Zetten in een matige wedstrijd

Sport

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft zaterdag het bezoekende Excelsior uit Zetten met 3-1 verslagen. Zonder problemen ging dat niet. Bij aanvang van de wedstrijd viel een enorme stortbui waardoor er veel water op het veld stond. De bal rolde dan ook nauwelijks. Tot overmaat van ramp kwam de thuisclub ook nog op een 0-1 achterstand. Aan de linkerkant gleed Lucas Hengstenberg weg, waarna de bal voor het Zutphense doel werd geschoten. Aanvoerder Rens de Haas schoot vervolgens doeltreffend binnen.

Vervolgens was het een spervuur van aanvallen op het doel van Excelsior. En dat werd extra bemoeilijkt door het slechte veld. Verder dan een tiental corners kwamen de Zutphenaren echter niet. De mannen uit Zetten verdedigden fel, maar correct. En FC Zutphen begon ook nog eens veel kansen te missen. Luuk Meijer schoot naast na een vrije schietkans. En een goede actie van Timon Kuiper had geen succes omdat zijn schot net naast ging. Hidde van Kalker zag zijn schot over gaan. Niek Bakkerweerd zag zijn prachtige schot op de lat belanden. En een prima inzet van Zidane el Hadouchi werd van de lijn gekopt.

Een doelpunt kon echter niet uitblijven. In de 32e minuut was het raak. Een prachtige afgemeten voorzet van Jelle Macare werd door Luuk Meijer beheerst binnen geschoten, 1-1. FC Zutphen bleef hard werken om een voorsprong te forceren. In deze fase had FC Zutphen via Jelle Macare en Luuk Meijer een aantal goede aanvallen. Maar de ballen gingen er niet in. Niek Bakkerweerd en Luuk Meijer stuitten op de goed keepende Roy Cornelissen. Maar op slag van rust viel toch de 2-1 voor FC Zutphen. Het was Zidane el Hadouchi die uitstekend afrondde na een geweldige aanval via Luuk Meijer en Jesse de Vries. FC Zutphen bracht na de rust een enorm aantal kansen om zeep. Vele doelpunten gingen naast of belandden op de paal of men stuitte op doelman Cornelissen. Ook moest FC Zutphen oppassen dat men geen tegendoelpunt kreeg. Met name Pim Mantel was twee keer met een kopbal dichtbij succes.

Het was de beste man bij FC Zutphen, Zidane el Hadouchi, die zijn tweede doelpunt maakte, en voor de 3-1 zorgde. Terecht werd Zidane tot man of the match gekozen.

Opstelling FC Zutphen: Ezra Arends, Hidde van Kalker ( 46. Koen Hulleman), Jelle Macare, Hidde Ruessink ( 46. Benjamin Roters), Lucas Hengstenberg, Jesse de Vries, David te Slaa, Luuk Meijer, Timon Kuiper ( 70. Mido Blok), Niek Bakkerweerd ( 70. Khen Bakkerweerd), Zidane El Hadouchi.

Dinsdagavond om 20.00 uur komt DVOV uit Velp op bezoek.