Volleybalteam AZC Zutphen met trainer Dick van Slooten (r). Foto: PR
Volleybalteam AZC Zutphen met trainer Dick van Slooten (r). Foto: PR

Volleybalteam AZC Zutphen presteert goed op NK

Sport

ZUTPHEN - Het volleybalteam van het asielzoekerscentrum uit Zutphen heeft kortgeleden deelgenomen aan het Nederlands kampioenschap. Het team van negen spelers afkomstig uit alle delen van de wereld werd getraind door Dick van Slooten, die er om de week op locatie een training verzorgde.

Om tot de finaleronde te worden toegelaten, moesten in de Hanzehal in Zutphen eerst de voorrondes gespeeld worden. De deelnemende teams kwamen uit Arnhem, Leersum en Wageningen. De eerste en de tweede wedstrijd werden met ruime cijfers gewonnen, tegen Wageningen werd het een felle strijd. Wageningen pakte de eerste set en Zutphen de tweede met een beter setgemiddelde waardoor de ploeg zich met een eerste plek direct plaatste voor de finale in Hardenberg.

Het Zutphense team was ingedeeld in een sterke poule met Luttelgeest, Hoogeveen, Hardenberg en Rijswijk. De eerste wedstrijd werd verloren van Hardenberg. In de tweede wedstrijd tegen Hoogeveen kwamen de Zutphense spelers beter op gang, maar werd er nipt verloren. Tegen Luttelgeest liep het stukken beter en werd het close. De vierde wedstrijd zag het er allemaal prima uit en werd er ruim gewonnen. Het team werd derde in de poule en moest spelen om plek 5 – 6. In deze wedstrijd gingen alle remmen los en zorgden de mannen voor een mooie afsluiting door met ruim verschil de tegenstander te verslaan. Trainer Dick van Slooten: “Met een vijfde plek, waar 10 teams meededen, is dat een goede prestatie.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld