Marieke Lammers met Piek Fajn BV kringkampioen dressuur paarden in de klasse B. Foto: PR
Marieke Lammers met Piek Fajn BV kringkampioen dressuur paarden in de klasse B. Foto: PR

Rijvereniging en Ponyclub Gorssel-Zutphen goed vertegenwoordigd op de Indoor Regiokampioenschappen

Sport

GORSSEL/ZUTPHEN/STEENDEREN - Tijdens de selectiewedstrijden van Kring Berkel-IJssel hebben de leden van Rijvereniging en Ponyclub Gorssel-Zutphen van zich laten horen. De wedstrijden waren zonder publiek, maar gelukkig hebben ze wel kunnen plaatsvinden. De selectieprocedure is vanwege de coronamaatregelen aangepast. De afvaardiging naar de kampioenschappen is berekend over de twee reeds verreden wedstrijden.

De leden van Gorssel-Zutphen hebben maar liefst 15 startbewijzen binnengehaald! Nu is het alleen te hopen dat de indoorkampioenschappen die in januari en februari staan gepland door kunnen gaan. 

Bij de dressuur pony’s zijn drie leden kringkampioen geworden. Het zijn: Gijs Krieger met Athos in de L1 cat. E, Guus Krieger met Blakt’s Tanita in de L2 cat. E en in de klasse M1 cat. D/E Vivian Schiphorst met Don Luigi.
Verder zijn Sophie Radstake met Vanity Fair tweede geworden in de klasse B cat. D/E en Sientje Tolboom met Morgenlands’s Maureen tweede in de klasse L1 cat. D/E. Ook was er een derde plaats voor Anouk de Bode met Larouscha in de klasse M1 cat. D/E.
Bij het springen pony’s is Lisanne Berendsen met Sandocan van de Stompslag in het M-springen cat. D derde geworden. Vivian Schiphorst is met Pronk Stables Pépé derde geworden in de klasse L cat. D/E en met haar andere pony Don Luigi vierde. Marieke Lammers is met haar pony Geeft nooit op tweede geworden in het B-springen cat. D/E.
Allen hebben met hun prestaties een ticket voor de Regiokampioenschappen behaald.

Bij de dressuur paarden is Marieke Lammers met Piek Fajn BV in de klasse B kringkampioen geworden. Bij het springen paarden zijn twee leden kringkampioen geworden: Vivian Schiphorst met Zielone in de klasse B en Kirsten Brinkman met Kathmandu B in de klasse M.

Verder is Dorine Boerboom met Gladiator op de vijfde plaats in de klasse B geëindigd en Jasmijn Swennenhuis met Holi Coeur Field op de derde plaats in de klasse L. Marieke, Vivian, Dorine en Jasmijn zijn allen afgevaardigd naar de Regiokampioenschappen. Herman Lammers zal tijdens de Gelderse in de dressuur van start met zijn pony Olaf gaan in de klasse Z. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld