Beers in gesprek met kiezers. Foto: PR

Beers in gesprek met kiezers. Foto: PR

Jongste kandidaat-Kamerlid CDA bezoekt Zutphen

Politiek

ZUTPHEN - Antje Beers, met 21 jaar het jongste kandidaat-Kamerlid van het CDA, sprak op 28 oktober in Zutphen met kiezers. Daarbij kwamen onderwerpen als studenten, openbaar vervoer en criminaliteit aan bod. “Het was een mooi en openhartig gesprek waar de uitdagingen waar Nederland mee te maken heeft aan bod kwamen,” aldus Mark Purperhart, fractievoorzitter van het CDA in Zutphen.

Beers woont in Breda en is in het dagelijks leven student rechten en burgerraadslid in haar gemeente. In de politiek zet zij zich onder andere in voor goed openbaar vervoer. Een onderwerp dat ook in Zutphen en de Achterhoek actueel is: “Het openbaar vervoer staat onder druk. Er verdwijnen steeds meer buslijnen en er rijden minder treinen. Dit wil ik een halt toeroepen. Bereikbaarheid is een basisrecht,” aldus Beers. 

Verder heeft Antje Beers veel belangstelling voor justitie en openbare orde en veiligheid. Daarover werd op 28 oktober dan ook druk gediscussieerd. Beers bepleit fors meer investeringen op het gebied van politiecapaciteit, inzet op laagdrempelige wijkrechtspraak en het schenken van meer aandacht voor preventie op het gebied van drugsgebruik. “Rotterdam voert een goede campagne met de slogan ‘Jouw lijntje, zijn liquidatie.’ We moeten zoeken naar manieren om jongeren meer bewust te maken van de effecten van het gebruik van harddrugs.”

Als laatste heeft Beers ook aandacht voor de problematiek van studenten en starters, zoals de moeite met het kopen van een huis en de invoering van het leenstelsel. Beers: “Dankzij het CDA is de basisbeurs teruggekeerd. Nu is het tijd om door te pakken. Daarom komen wij met het Studieschuldenherstelplan.” 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld