Beeld ter illustratie, Pixabay

Beeld ter illustratie, Pixabay

Zutphen wil dat er een einde komt aan de hondenbelasting

Politiek

ZUTPHEN -  Op 28 maart heeft de meerderheid van de Zutphense gemeenteraad gestemd voor een voorstel van de Partij voor de Dieren om met scenario’s te komen om de hondenbelasting af te schaffen.

In Zutphen wordt nu nog hondenbelasting geheven. In 2022 bracht het meer dan 318.000 euro op. Met de meerderheid van de partijen in de raad riep de Partij voor de Dieren het College op om met scenario’s te komen, waarin de hondenbelasting afgeschaft wordt. “De belasting vindt haar oorsprong in de middeleeuwen. Het doel was om overlast van zwerfhonden en de verspreiding van hondsdolheid tegen te gaan. Problemen waar Zutphen al lang niet meer mee te kampen heeft. Bovendien gaat de geheven belasting naar de algemene middelen en komt niet rechtstreeks ten goede aan voorzieningen voor honden. Hondenbezitters worden nu onevenredig belast. Daarom is deze belasting onterecht en oneerlijk. Gelukkig zijn er nu stappen gezet om de belasting per 2024 af te schaffen.”, aldus Lindsey Stone, gemeenteraadslid voor de Partij voor de Dieren. 

Bijzonder aan het voorstel is de brede steun. Vanuit het gehele politieke spectrum hebben partijen het voorstel mede ingediend: “Ik ben erg blij met de samenwerking op dit punt: Kies Bewust Lokaal, Burgerbelang, PvdA, het CDA, de SP en de VVD dienden de motie mede in. Iedere partij legt wellicht eigen accenten wat betreft de motieven om de hondenbelasting af te schaffen, maar gezamenlijk vinden we dat hondenbelasting niet meer van deze tijd is”, aldus Stone.         

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld