Het gerooide bosje op de hoek van de Berkelsingel en de Coehoornsingel. Foto: PR
Het gerooide bosje op de hoek van de Berkelsingel en de Coehoornsingel. Foto: PR

Groenlinks wil dat gesloopt ‘Vogelbosje’ groen blijft

Politiek

ZUTPHEN -GroenLinks wil dat het onlangs gerooide bosje op de hoek van de Berkelsingel en de Coehoornsingel zijn groene bestemming behoudt. Die wens heeft de partij door middel van schriftelijke vragen bij het College van B&W neergelegd. 

Het bosje werd op 9 maart jl. in opdracht van de Rijksvastgoeddienst door een bedrijf volledig gerooid. Dit zou nodig zijn vanwege ‘noodzakelijk bodemonderzoek’. De rijksdienst zegt het perceel te willen verkopen. GroenLinks betreurt de kaalslag en vreest dat een nieuwe eigenaar op die plek wil gaan bouwen. Dat is nu nog in strijd met het bestemmingsplan. In dat plan heeft het perceel de bestemming ‘groenvoorziening’. Raadslid Dolf Logemann: “Met onze vragen willen we voorkomen dat het College t.z.t. meewerkt aan een verandering van die groene bestemming op verzoek van een nieuwe eigenaar. Dergelijke vogelbosjes zijn immers erg belangrijk voor de natuur in de stad, voor het klimaat en de leefbaarheid”.

Logemann is erg te spreken over de inzet van de officieuze beheerder van het bosje, de heer Buitink. Deze buurman heeft zich al twintig jaar ingezet om het bosje te onderhouden en in te richten voor vogels en andere dieren: “Het is schandalig hoe de Rijksvastgoeddienst met dit bosje is omgegaan. De tranen schieten je in de ogen als je ziet wat er is gebeurd. Dit bosje moet weer de kans krijgen om uit te groeien tot de groene oase die het was”.

De GroenLinks-fractie vraagt het college ook om niet mee te werken aan een eventuele kapvergunning voor de drie bomen die op het perceel nog overeind staan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld