Bert Komdeur en Daisy Vliegenthart. Foto: PR
Bert Komdeur en Daisy Vliegenthart. Foto: PR

CDA Gelderland op bezoek bij Hof van Zutphen

Politiek

ZUTPHEN - In het kader van de provinciale statenverkiezingen op 15 maart komt het CDA Gelderland op vrijdag 3 maart op bezoek bij Hof van Zutphen in Zutphen. De gemeente is de laatste in de rij van een dag lang touren door de provincie om te kijken wat er lokaal gebeurt op het gebied van woningbouw.

De tour wordt bijgewoond door het Ermelose Statenlid Daisy Vliegenthart (plek 2). Bert Komdeur (plek 6 op de lijst) en kandidaat Ilse Bruls (plek 8) vergezellen haar. Ook vanuit de Tweede Kamer is er aandacht voor de woontour. Kamerlid Jaco Geurts is ook de hele dag aanwezig.

De kandidaten bezoeken de Knarrenhof Hof van Zutphen. De Knarrenhof is een combinatie van hofjeswoningen voor ouderen. Senioren kunnen hier rustig wonen, maar er is ook aanspraak mogelijk. Daisy Vliegenthart: “De Knarrenhof is een concept dat veel ouderen aanstaat: je kan elkaar helpen, maar er is geen dwingende verplichting. Dat maakt het uniek en interessant om de komende jaren te volgen.”

Komende jaren moeten er vele woningen extra komen in de provincie vindt het CDA. Niet alleen voor starters, maar ook geschikte woningen voor ouderen. “Door gehoor te geven aan de woonwensen van ouderen krijg je een soort vliegwieleffect. De veelal grote huizen van senioren komen beschikbaar waardoor ook andere groepen op de woningmarkt door kunnen stromen en zo een huis kunnen krijgen dat past bij hun levensfase”, aldus Vliegenthart.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant