Raadslid voor een dag. Foto: Frank van de Vooren

Raadslid voor een dag. Foto: Frank van de Vooren

Kinderen maken kennis met de lokale politiek

Politiek

ZUTPHEN/WARNSVELD - Twintig kinderen uit Zutphen en Warnsveld waren op zondagmiddag 19 februari ‘raadslid voor een dag’. Het is een van de activiteiten die Backstage organiseert in samenwerking met de gemeente Zutphen. Backstage is een activiteitenprogramma dat kinderen meeneemt achter de schermen van bedrijven en organisaties in Zutphen en Warnsveld. De gemeente Zutphen maakt deze middag mogelijk en door de inzet van wethouder en raadsleden kunnen kinderen ervaren hoe het is om raadslid te zijn.

Eerst kregen de kinderen een rondleiding door het oude stadhuis, en vormden ze vier fracties met een partijnaam en standpunten. Daarna was het tijd om de vergadering voor te bereiden. Onder leiding van ervaren raadsleden gingen de fracties serieus aan de slag.

Aan de start van de vergadering werden de nieuwe raadsleden door wethouder - maar vandaag locoburgemeester- Jasper Bloem beëdigd. Na een plechtig “dat verklaar, en beloof ik” van alle leden kon er direct vergaderd worden over twee belangrijke punten: het voorstel Backstage op zondag door te laten gaan, en omgangsregels voor samenwerken in de raad. En het was geen gemakkelijke vergadering! Meneer van der Putt, één van de insprekers, was tégen een activiteit op de zondag. De ‘raadsleden’ namen hun taak heel serieus en stelden goede vragen. Er werd er unaniem voor gestemd. Ook over de regels voor samenwerken is er overeenstemming: “respecteer elkaars mening, laat elkaar uitpraten en gedraag je professioneel”. Na afloop ontvingen alle raadsleden een mooi certificaat voor hun inzet!

Op de hoogte blijven van de activiteiten, volg Backstage dan via Facebook en Instagram. Kijk voor informatie over het programma op de website.


www.backstage.work

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant