Gert Müller. Foto: SP
Gert Müller. Foto: SP

SP Zutphen organiseert avond over verlagen energierekening

Politiek

ZUTPHEN - De Zutphense SP organiseert vrijdag 18 november om 19.30 een avond in de Burgerzaal in het stadhuis in Zutphen over hun plannen om de energierekening te verlagen. De avond is vrij toegankelijk voor iedereen.

Tijdens deze avond gaat het onder andere over het ‘Zon voor Allen’ -plan. In dat plan staat hoe de gemeente de energierekening van inwoners drastisch kan verlagen, namelijk door bij iedereen gratis zonnepanelen te leggen. De SP presenteerde al eerder dit plan en verzamelt nu steun in de buurten van Zutphen en Warnsveld: het enthousiasme ervoor groeit. Binnenkort bespreekt de gemeenteraad het initiatiefvoorstel van de SP. Nu steeds meer vaste energiecontracten aflopen, merkt een groeiende groep mensen dat de energieprijzen stijgen. Zeker Zutphenaren die wonen in een slecht geïsoleerde woning zonder zonnepanelen betalen de hoofdprijs. De SP vindt energie een basisvoorziening. Daarom is een structurele oplossing nodig om de rekening omlaag te brengen.

Tijdens de openbare avond op 18 november zal er worden gesproken over dit plan, maar ook over de voorstellen die de SP doet in de Tweede Kamer om de kosten omlaag te brengen en de energievoorziening weer te nationaliseren. De volkspetitie hiervoor is al 60.000 keer ondertekend. Onder andere SP-raadslid Gert Müller zal aanwezig zijn. 

De avond is vrij toegankelijk voor iedereen. Vooraf is er een gratis maaltijd voor eenieder die dit wil. Aanmelden kan door te mailen naar zutphen@sp.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant