PvdA-raadslid Tamim Mehdi bij de rode bakfiets in de Zuidwijken. Foto: PR
PvdA-raadslid Tamim Mehdi bij de rode bakfiets in de Zuidwijken. Foto: PR

PvdA voor Steunregeling Energiekostencrisis

Politiek

ZUTPHEN - De hoge energiekosten blijven mensen bezighouden. Dat constateerde het PvdA-team afgelopen zaterdag weer in de Zuidwijken. Raadslid Tamim Mehdi: “Nog steeds spreek ik mensen die er recht op hebben, maar de energietoeslag niet hebben aangevraagd. Schrijnend zijn ook de gevallen die het hard nodig hebben, maar nèt boven de inkomensgrens zitten. Daarnaast spreek ik mensen met een energiezuinig huis of een behoorlijk inkomen. Die vragen zich weer af waarom ze komende maanden 380 euro compensatie krijgen. Voor die mensen heb ik een tip. Schenk dit bedrag aan de Energiebank of de Voedselbank. Zo maak je de inkomenskloof kleiner!”

Opvallend veel mensen hebben behoefte aan meer ontmoetingsmogelijkheden in de wijk. Door een leuk cursusaanbod in het buurthuis, koffiekamers verspreid over de wijk, een buurtapp of een gezamenlijke maaltijd in het wijkcentrum. Daar kan de Steunregeling Energiecrisis wat aan doen. De gemeente wil die regeling instellen om te voorkomen dat mensen in de kou komen te zitten, letterlijk én figuurlijk.

Eenzaamheid
Het versterken van onderling contact in de wijken is één van de doelen van de regeling. Om armoede en eenzaamheid te bestrijden en een plek te bieden waar het warm is. Het andere doel is directe financiële ondersteuning van mensen die dat nodig hebben. Er komt geld voor de energietoeslag volgend jaar, voor verzorgingsspullen, studiespullen, een kledingpas en de voedselbank. Vijf miljoen in totaal wil de gemeente voor de steunregeling uittrekken. Volgende week beslist de gemeenteraad hier over. “Wij zijn vóór,” aldus Mehdi, “We zien op straat dat het nodig is!”

Vragen of opmerkingen? Mail naar t.mehdi@raad.zutphen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant