Gerard Pelgrim, fractievoorzitter Stadspartij Zutphen-Warnsveld. Foto: PR
Gerard Pelgrim, fractievoorzitter Stadspartij Zutphen-Warnsveld. Foto: PR

Stadspartij Zutphen wil noodfonds voor lokale ondernemers

Politiek

ZUTPHEN - De Stadspartij Zutphen - Warnsveld roept het college van burgemeester en wethouders op om een noodloket te openen en een noodfonds in het leven te roepen voor lokale en kleine winkels en ondernemingen die door de extreem gestegen energieprijzen op omvallen staan.

Vele kleine ondernemingen en winkels kampen nu met extreem gestegen energieprijzen, laat de partij in een persbericht weten. “Levensvatbare bedrijven, met name bakkers, slagers en en andere veel energie vragende bedrijven staat het water aan de lippen. Het is nagenoeg onmogelijk om de hoge energieprijzen door te bereken en door corona zijn de reserves zeer beperkt dan wel verdampt. Kerngezonde kleine ondernemers die de Gemeente Zutphen kleur geven staan op omvallen. Het kabinet wil wel iets doen maar is nog niet concreet. Wel is al duidelijk dat generieke maatregelen niet helpen, er zijn te veel variabelen, en dat maatwerk geboden is.”

Daarom wil de fractie van het college weten of er een beeld is van de lokale en kleine ondernemingen en winkels die getroffen worden door de extreem gestegen energieprijzen. Voor deze ondernemers wil zij allereerst een loket waar de problemen gemeld en ondersteuning gevraagd kunnen worden. Om deze groep ondernemers te helpen moet er volgens de Stadspartij een noodfonds komen om ze tijdelijke steun te bieden om deze periode te overbruggen. “Uitgangspunt is vertrouwen en transparantie.”

Tot slot haalt de partij aan dat b en w vier ton heeft vrijgemaakt voor de viering van het Hanzejaar in 2023.  ”Afgaande op de geluiden die we van winkeliers horen zal er straks weinig te vieren zijn in een gemeente met veel gesloten winkels en een saaie binnenstad.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld