PvdA’ers Lieke Ritzema en Tamim Mehdi in winkelcentrum De Brink. Foto: PR
PvdA’ers Lieke Ritzema en Tamim Mehdi in winkelcentrum De Brink. Foto: PR

PvdA-raadslid Tamim Mehdi: ‘Laat die 1300 euro niet liggen’

Politiek

ZUTPHEN - “Opvallend veel gesprekken gingen over geld. Veel mensen hebben momenteel moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. En zeker ook de mensen die net boven de toeslagennormen zitten. Daarom is het zo jammer dat nog veel mensen de energietoeslag niet aanvragen. Die heeft soepele normen. Daarbij wordt bijvoorbeeld niet naar vermogens gekeken. Het soort energiecontract speelt ook geen rol.”

Aan het woord is PvdA-raadslid Tamim Mehdi . Samen met een paar actieve leden stond hij afgelopen zaterdag in de Zuidwijken. Om te horen wat er leeft en zichtbaar te zijn als raadslid. “Als zoveel mensen de 1300 euro laten liggen doen we als gemeente iets niet goed. De informatie moet concreter. Tot 130% van het minimum heb je er recht op. Maar hoeveel is dat dan? We moeten concrete bedragen noemen.  

Hier volgt tot welk inkomen men recht heeft op 1300 euro energietoeslag: Alleenstaand of alleenstaand ouder (van 21 tot AOW-leeftijd) 1419,13 euro en (AOW-leeftijd) 1.576,98 euro. Samenwonend of gehuwd (van 21 tot AOW-leeftijd) 2.027,46 euro en (AOW-leeftijd) 2.135,31 euro.”

Mehdi en de anderen zijn van plan vaker zichtbaar en aanspreekbaar te zijn op straat. Vragen of opmerkingen? Mail naar t.mehdi@zutphen.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld