Laura Werger. Foto: PR
Laura Werger. Foto: PR

Zutphense wethouder Laura Werger dient ontslag in

Politiek

ZUTPHEN - Dinsdag 24 mei heeft Laura Werger, middels een brief naar burgemeester Annemieke Vermeulen, per direct haar functie als wethouder van de gemeente Zutphen neergelegd. In de brief geeft zij aan dat een deel van het college een dag eerder “in het geniep” een vergadering had belegd, “waarbij een besluit is genomen over zaken die mij aangaan”. 

Begin maart 2022 werd bekend dat bij de gemeente Zutphen meerdere signalen gemeld waren van grensoverschrijdend gedrag door wethouder Laura Werger. Het Zutphens college van burgemeester en wethouders besloot hierop bureau Hoffmann opdracht gegeven onderzoek te doen naar deze ontvangen signalen over ongewenst gedrag van de wethouder.

Uitkomsten van het onderzoek werden vorige week maandag 23 mei in het college besproken, zonder dat wethouder Werger hierbij aanwezig was. Zelf geeft ze aan hier ook niet van op de hoogte te zijn gebracht. “Het is voor mij onbegrijpelijk dat een deel van het college vergadert over een collega zonder deze collega daarin te kennen of ook maar de kans te bieden aanwezig te zijn om een toelichting te geven”, zo geeft ze aan. “In een dergelijke omgeving kan en wil ik niet langer functioneren”, zo besluit ze. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld