De vier fractievoorzitters. Foto: PR

De vier fractievoorzitters. Foto: PR

Groenlinks gaat formeren met BurgerBelang, PvdA en D66

Politiek

ZUTPHEN - Vier weken na de verkiezingsuitslag nodigt GroenLinks na een uitgebreide programmatische verkenning Burgerbelang, PvdA en D66 uit om samen de formatie te starten. André Putker is gevraagd om als formateur het proces verder te begeleiden om met deze partijen tot een stabiele coalitie te komen.

GroenLinks geeft in haar toelichting aan dat het op zoek gaat naar een coalitie die vanuit een stabiele meerderheid van vier partijen aan een groen en sociaal programma bouwt. Fractievoorzitter Martine Westerik: “Met deze uitslag doen we zowel recht aan de verkiezingsuitslag als aan de adviezen die de verschillende partijen ons hebben meegegeven.“

De verschillende partijen noemden de uitdagingen op het gebied van wonen en de energietransitie als belangrijkste voor de komende periode. Martine Westerik: “We zijn blij met de manier waarop we verschillen en overeenkomsten op inhoudelijke thema’s open hebben besproken met elkaar. Wij willen hier in de formatie een goed vervolg aan geven en nodigen andere partijen uit om ons ook in de verdere formatie inhoudelijk te blijven voeden.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld