Gemeentehuis Zutphen. Foto: Alize Hillebrink
Gemeentehuis Zutphen. Foto: Alize Hillebrink

Extern onderzoek naar signalen grensoverschrijdend gedrag Zutphense wethouder

Politiek

ZUTPHEN - Het Zutphens college van burgemeester en wethouders heeft bureau Hoffmann opdracht gegeven onderzoek te doen naar ontvangen signalen over ongewenst gedrag van wethouder Laura Werger.

Door Alize Hillebrink

Vorige week werd bekend dat bij de gemeente Zutphen meerdere signalen zijn gemeld van grensoverschrijdend gedrag door wethouder Laura Werger. Gemeentesecretaris Monique Stouten startte een onderzoek. Afgelopen dinsdag 8 maart besloot het college een extern bureau in te schaken.

In een reactie zegt wethouder Werger niet te weten waar het om gaat en te zullen meewerken aan het onderzoek. Werger is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen lijsttrekker van de VVD in Zutphen.

Volgens de gemeentesecretaris gaan de signalen over grensoverschrijdend gedrag vanuit een machtspositie. “Het gaat in ieder geval om signalen van medewerkers van onze eigen organisatie.”

In het belang van alle betrokken moet er duidelijkheid komen en dat kan alleen als de ontvangen meldingen worden onderzocht, zegt de gemeente. Het streven is om het rapport op een zo kort mogelijke termijn op te laten leveren. “Hierbij staat zorgvuldigheid uiteraard voorop. De termijn van oplevering hangt ook mede af van het aantal gesprekken dat bureau Hoffmann gaat voeren.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld