Burgemeester Annemieke Vermeulen is klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen
Burgemeester Annemieke Vermeulen is klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen

Burgemeester geeft inwoners lift naar stembureau in tuktuk

Politiek

ZUTPHEN - Burgemeester Annemiek Vermeulen stapt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 16 maart, samen met de raadsgriffier, in een elektrische tuktuk. Mensen die een lift willen naar het stembureau kunnen de burgemeester bellen.

Door Alize Hillebrink

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 reed burgemeester Vermeulen in de gemeente rond op een elektrische scooter. Deze keer kiest ze voor een ander vervoermiddel: de elektrische tuktuk. Met de riksja bezoekt ze diverse stembureaus in Zutphen en Warnsveld.

Mensen die een lift willen naar het stembureau kunnen haar bellen. Vermeulen: “Mensen die met ons mee willen pikken we op en brengen we naar het stembureau.” Het telefoonnummer waarop mensen haar kunnen bellen maakt de burgemeester op 16 maart bekend. Uiteraard is het aantal passagiers dat mee kan rijden beperkt, zegt ze. “Het ding rijdt niet zo hard en de actieradius van de accu is 50 kilometer, daarna moet hij weer aan de oplader.”

De tuktuk vertrekt op woensdag 16 maart om negen uur vanaf het stadhuis aan het ’s Gravenhof. De route is niet vooraf bepaald.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld