Hanzehof, theater en congrescentrum. Foto: Henk Derksen

Hanzehof, theater en congrescentrum. Foto: Henk Derksen

Verkiezingsdebat in Hanzehof 8 maart

Politiek

ZUTPHEN - Dinsdagavond 8 maart om 19.30 uur houdt de gemeente Zutphen een verkiezingsdebat in Theater De Hanzehof. De lijsttrekkers van de 11 politieke partijen gaan dan met elkaar in gesprek over wat zij belangrijk vinden voor Zutphen. Doel van het debat is om politieke overeenkomsten en verschillen tussen de partijen te laten zien. Dit kan inwoners helpen te kiezen op wie zij gaan stemmen. Alle inwoners van de gemeente Zutphen zijn welkom, de toegang is gratis. Het debat is ook live via internet te volgen.

Alle lijsttrekkers doen mee aan dit debat. Phaedra Werkhoven, columnist en verslaggever bij De Stentor, leidt het debat. Zij zal de lijsttrekkers ondervragen over actuele onderwerpen, zoals milieu en duurzaamheid, woningbouw, cultuur, zorg en welzijn. Elke lijsttrekker krijgt over twee onderwerpen het woord. Een panel gaat beoordelen hoe duidelijk de lijsttrekkers hun verhaal vertellen. “Dat maakt het debat natuurlijk extra spannend,” zegt Annemieke Vermeulen. “Ik ben erg benieuwd welke lijsttrekker aan het eind van het debat als winnaar uit de bus komt.”

Programma, toegang en livestream
Theater De Hanzehof is op 8 maart open om 19.00 uur. Vol = vol. De toegang is gratis. Het debat wordt live uitgezonden via het YouTube-kanaal van de gemeente Zutphen. De lokale zender Berkelstroom/B-FM zal via de radio en in een video-uitzending live verslag doen van het debat. Het programma van het verkiezingsdebat en de link naar de video-uitzending staan op www.zutphen.nl/verkiezingen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant