Afbeelding

Houten tuinsets: alles wat je moet weten

Partnerbijdrage

Hout is een veelgebruikt materiaal voor tuinmeubelen vanwege zijn natuurlijke uitstraling en duurzaamheid. Er zijn echter veel verschillende soorten hout waaruit je kunt kiezen voor je tuinset. In dit artikel bespreken we enkele van de populairste houtsoorten voor tuinmeubelen en hun eigenschappen onderzoeken.

Teakhout
Teakhout is een tropische hardhoutsoort die van nature voorkomt in Zuidoost-Azië. Het hout is erg duurzaam en bestand tegen rot en insecten. Daarom wordt teakhout veel gebruikt voor tuinmeubelen. Teakhout heeft een natuurlijke olie die het hout beschermt tegen de elementen en het een warme, rijke uitstraling geeft.

Eikenhout
Eikenhout is een hardhoutsoort die inheems is in Europa en Noord-Amerika. Het hout heeft een prachtige, natuurlijke uitstraling en is zeer duurzaam. Het is bestand tegen rot en insecten en kan jaren meegaan. Eikenhout is ook relatief zwaar, wat betekent dat het bestand is tegen sterke wind en andere weersomstandigheden.

Cederhout
Cederhout is een zachte houtsoort die van nature voorkomt in Noord-Amerika. Het hout heeft een natuurlijke geur die insecten afstoot, waardoor het zeer geschikt is voor buitengebruik. Cederhout is ook zeer duurzaam en bestand tegen rot en andere weersomstandigheden. Het heeft een mooie, natuurlijke uitstraling en kan worden gelakt of geverfd om aan de smaak van de eigenaar te voldoen.

Mahoniehout
Mahoniehout is een hardhoutsoort die van nature voorkomt in Zuid-Amerika en Afrika. Het hout heeft een prachtige, rijke uitstraling en is zeer duurzaam. Het is bestand tegen rot en insecten en kan vele jaren meegaan. Mahoniehout heeft een natuurlijke olie die het hout beschermt tegen de elementen en het een warme uitstraling geeft.

Acaciahout
Acaciahout is een hardhoutsoort die van nature voorkomt in Australië en Azië. Het hout is zeer duurzaam en bestand tegen rot en insecten. Acaciahout heeft een mooie, natuurlijke uitstraling en is relatief licht van gewicht. Het hout kan worden behandeld om de kleur te veranderen of te beschermen tegen weersinvloeden.

Al deze houtsoorten hebben unieke eigenschappen die ze geschikt maken voor gebruik in tuinmeubelen. Bij het kiezen van een houtsoort is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals duurzaamheid, weerbestendigheid en esthetiek, zodat je tuinmeubelen hebt die zowel mooi als functioneel zijn.

Wil je liever helemaal geen onderhoud van je tuinset maar wel de sfeer van hout? Kies dan bijvoorbeeld voor een polywood tuintafel bij vdgarde.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door Van de Garde. Het is niet gemaakt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld