Afbeelding

5 stappen om uw kankerrisico te verminderen

Partnerbijdrage

Kanker is een enge diagnose en de gedachte eraan kan overweldigend zijn. Gelukkig zijn er stappen die u kunt nemen om uw risico op kanker te verminderen. Lees verder voor vijf eenvoudige manieren om het risico op kanker te verkleinen.

Eet meer fruit en groenten
Het eten van een dieet dat rijk is aan fruit en groenten kan uw risico op bepaalde soorten kanker helpen verminderen. Het eten van voedsel met veel voedingsstoffen geeft uw lichaam de vitaminen, mineralen, antioxidanten en andere stoffen die het nodig heeft om ziekten te bestrijden. Het National Cancer Institute beveelt aan dat volwassenen 300 gram groenten en 2 stuks fruit per dag eten.

Regelmatig bewegen
Regelmatige lichaamsbeweging is belangrijk voor het behoud van de algemene gezondheid, maar wist u dat het ook uw kankerrisico kan helpen verminderen? Lichaamsbeweging helpt ons lichaam gezond te houden door ons immuunsysteem te versterken en hormonen zoals insuline te reguleren. Streef de meeste dagen van de week naar minstens 30 minuten lichaamsbeweging (van matige intensiteit), zoals stevig wandelen of joggen.

Vermijd roken of vaping
Roken van sigaretten of het gebruik van e-sigaretten verhoogt het risico op vele soorten kanker, waaronder longkanker. Als u nog niet rookt of dampt, begin er dan niet mee; doet u dat wel, doe dan al het mogelijke om er zo snel mogelijk mee te stoppen. Vermijd daarnaast waar mogelijk passief roken door minder tijd door te brengen met rokers of rokerige ruimtes te vermijden.

Beperk alcoholgebruik
Het drinken van alcohol is in verband gebracht met een verhoogd risico op bepaalde soorten kanker (zoals leverkanker). Om dit risico te minimaliseren, beperkt u de alcoholconsumptie tot niet meer dan één drankje per dag voor vrouwen en twee drankjes per dag voor mannen (één drankje wordt gedefinieerd als 250 ml bier, 100 ml wijn en 35 ml sterke drank.). Als u ervoor kiest helemaal niet te drinken - nog beter!

Bescherm uw huid tegen de zon
Te veel blootstelling aan de zon verhoogt het risico op huidkanker - en ja, zelfs een paar minuten hier en daar is al heel wat! Beperk de schade van ultraviolette (UV) stralen door het hele jaar door zonnebrandcrème met een SPF-waarde van 30 of hoger te gebruiken; zoek zoveel mogelijk de schaduw op; draag beschermende kleding zoals een hoed of zonnebril; en vermijd zonnebanken.

Deze vijf stappen zijn eenvoudig genoeg dat iedereen ze in zijn dagelijks leven kan opnemen, dus waar wacht u nog op? Begin vandaag nog actie te ondernemen!

Dit artikel wordt u aangeboden door wkof.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld