Foto PR
Foto PR

Is het eenvoudig om een wijnkelder in uw eigen huis te installeren?

Partnerbijdrage

Een wijnkelder is gewild door velen. Het is niet alleen de perfecte plek om je wijn in op te slaan, maar het verhoogt ook de klasse van je huis. Eeuwen geleden waren wijnkelders iets wat je vooral kon vinden bij kerken en de elite van de stad. Daarom zijn wijnkelders nog steeds geassocieerd met luxe en prestige. Zelfs als je dus niet echt bezig bent met wijn of ervan houdt, kan een wijnkelder enkele voordelen met zich meebrengen. Hieronder staan enkele tips voor als je een wijnkelder wilt installeren in je huis en enkele drempels die je tegen kan komen. Hopelijk kan jij deze problemen vermijden omdat je ze hier al hebt gelezen, en als je ze toch tegenkomt weet je hoe je ze snel en efficiënt kan oplossen.

Benodigde spullen kopen
Voordat je begint met je wijnkelder te installeren, haal eerst alle nodige spullen zodat je dit niet achteraf hoeft te doen. Dingen die noodzakelijk zijn voor een wijnkelder zijn natuurlijk dingen als wijnkasten. Dit is tenslotte de plek waar al je wijn in terecht komt. Maak alle nodige afmetingen van je kelder zodat je weet wat er wel en niet past. Daarna kan je gericht gaan zoeken op formaat en wat jij zelf mooi vindt om je wijn in te bewaren. Naast de wijnkast zijn er ook andere dingen van belang. Denk aan decoratie en verlichting. Het beste is om gloeilampen te halen, omdat het licht van dat soort lampen niet te fel is. Te fel licht heeft mogelijk negatieve gevolgen voor de inhoud van de wijn.

Regel je budget
Waar veel mensen tegenaan lopen is een tekort aan budget. Stel een duidelijk budget op voor jezelf, en bekijk voor al je aankopen hoeveel ze kosten zodat je ze goed in het budget kan laten passen. Hou ook nog wat extra geld achter de hand als je het budget samenstelt. Je weet namelijk nooit welke onverwachte, maar noodzakelijke kosten er gemaakt zullen worden. Misschien moet je gereedschap halen waar je niet op had gerekend, of nog wat extra verf voor de muur. Velen denken dat wanneer ze de wijnklimaatkast hebben gehaald, dat het werk al klaar is. Het belangrijkste is inderdaad al gebeurd, maar je wijnkast verdient natuurlijk ook een mooie omgeving en geen onverzorgde en onopgemaakte kelder.

Eenvoudig
Dus, een wijnkelder in je huis installeren is zeker niet moeilijk. Het heeft alleen een beetje tijd en planning nodig. Het process zelf is eenvoudig. Vele verkopers van wijnkasten bieden namelijk zelf aan om de kast te komen installeren in je huis, dus dan hoef jij alleen maar de rest op te maken. Als je alle belangrijke zaken regelt, zoals budget en het kopen van alle producten, is het daadwerkelijk instellen van je wijnkelder gemakkelijk en zelfs leuk. Je krijgt namelijk de kans om je kelder in te richten zoals jij wilt en op een manier die de rest van je huis complimenteert.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door wijnkast.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld