Afbeelding
Foto:PR

Keuken uitbouwen? Kies voor een serredak van glas!

Partnerbijdrage

Als je het doet, doe het dan meteen goed, is een veelgehoorde uitdrukking. Zeker in de wereld van het verbouwen wordt vaak terecht opgemerkt dat het iets uitbreiden van een investering zichzelf dubbel terugbetaalt. Wie een uitbouw aan zijn huis plant om een woonkeuken te creëren, kan het beste meteen een glazen serredak in zijn budget opnemen. Dat wordt ruimschoots gecompenseerd. De voordelen op een rijtje.

Lichtinval

Google even op serredak glas en het wordt duidelijk: een serredak van glas zorgt in de eerste plaats voor meer licht, en het is wetenschappelijk bewezen dat het menselijke humeur daarvan opknapt. Vrolijkheid is onbetaalbaar natuurlijk, en het is fijn om in een ruimte te zitten waar het zonnetje voor de gezelligheid zorgt. Dat scheelt ook nog eens aan stroomkosten omdat er minder gebruik wordt gemaakt van kunstlicht. Er zijn allerlei manieren om een broeikaseffect - zij het op kleine schaal - te voorkomen, bijvoorbeeld door schuifgordijnen. In de afgelopen jaren zijn veel woonkeukens gebouwd, ook in het populaire programma Kopen zonder Kijken. Steevast wordt voor een glazen overkapping gekozen. 

Warmte

De woonkeuken houdt warmte vast doordat de zon erop staat. ‘s Zomers is dat niet noodzakelijk, maar ‘s winters profiteren bewoners daarvan. De stookkosten dalen, mede doordat de woonkeuken de ruimte is waar veel activiteiten plaatsvinden. Zat voorheen elk gezinslid in zijn eigen bubbel, nu wordt er meer gedeeld aan de grote eettafel. Er wordt gepraat, geborreld, gegeten, gespeeld en gewerkt. Niet zelden komt er, naar Zuid-Europees voorbeeld, ook een tv te staan. Hoe dan ook zorgt een woonkeuken dus voor minder verbruik, het glazen draagt daar nog meer aan bij. Voor inspiratie staan er mooie foto’s op de website van specialist Glaswebwinkel

Landelijk buitengevoel

Met meer zicht op de lucht en de tuin wordt het buitengevoel versterkt. Door kruidenplanten op te hangen en eventueel groenten te kweken (het glazen dak leent zich hier uitstekend voor) ontstaat er meer binding met de natuur. Alsof er een eigen orangerie of hortus botanicus aan de woning is gebouwd. Het staat landelijk en dat is precies de trend die nu gaande is. Kortom, een uitbouw is eigenlijk niet compleet als er niet de nodige lichtinval via een glazen dak wordt gerealiseerd. Van minder verwarmingskosten tot het kweken van eigen kruiden en groenten, en van lager stroomverbruik tot gezelligheid die het buitengevoel versterkt, de voordelen spreken voor zich. Bij de al genoemde Glaswebwinkel is veel know-how op het gebied van glazen serredaken, en weten ze tevens hoe ‘s zomers de temperatuur in huis gereguleerd moet worden.

 Dit artikel wordt u aangeboden door Glaswebwinkel.be. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld