Afbeelding
Foto: PR

Elke dag voldoende groente en fruit dankzij deze tips

Partnerbijdrage

Het is geen geheim dat we in Nederland gemiddeld veel te weinig groente en fruit eten. De redenen daarvoor lopen uiteen. Sommigen vinden groente en fruit gewoon niet zo lekker. Voor anderen is het vooral de tijd en moeite die het kost om ze te schillen, te pellen, te snijden en eventueel te koken of te wokken. Een makkelijke maaltijd is na een drukke dag veel aantrekkelijker. Met deze onderstaande tips voldoe je eenvoudiger aan de aanbevolen hoeveelheid van twee stuks fruit en 250 gram groente. 

Meer variatie dankzij heerlijke recepten

Traditioneel ligt in Nederland de groente netjes naast de aardappelen en het vlees. Ze worden even gekookt en op het bord geschept. Geen wonder dus dat groentes vrijwel nooit het hoogtepunt van een maaltijd zijn. Terwijl daar wel alle mogelijkheden voor zijn. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke Aziatische curry’s op basis van groente. Hierdoor krijgen ze echt smaak en heb je veel meer opties om dagelijks te variëren. 

Een fris flesje sap vol gezonde ingrediënten

Het drinken van groente en fruit is een gemakkelijke manier om te voldoen aan de voedingsadviezen. Let er wel op dat je kiest voor sap dat hoofdzakelijk uit groente bestaat. Want in fruit zit dusdanig veel suiker dat grote hoeveelheden juist weer ongezond zijn. Verder is de persmethode veel bepalender dan veel mensen denken. Bij standaard manieren van persen gaat een groot deel van de vitamines en mineralen verloren. Let daarom goed op wat je koopt. Sappen uit de supermarkt zijn vaak niet van heel hoge kwaliteit. Ontdek zelf wat de verschillen zijn met écht gezonde sappen op happyjuicy.nl

Verdeel je inname van groente over de hele dag

Iedere dag twee stuks fruit eten is voor veel mensen nog wel haalbaar wanneer ze over de juiste motivatie beschikken. Maar 250 gram groente is vaak een groter probleem. In één keer is het dan ook een behoorlijk grote hoeveelheid. Zeker wanneer je normaal gesproken niet zoveel eet. Probeer het daarom over de dag te verdelen. Eet als lunch een salade of begin zelfs bij het ontbijt al met het eten van groente. Beleg je brood met plakjes tomaat en komkommer of kies voor lekker frisse radijsjes. Een leuke variatietip is het grillen van groente. Paprika, courgette en aubergine smaken voortreffelijk op een plak brood met een beetje kaas. Voor je het weet eet je iedere dag met veel plezier 250 gram groente.

Dit artikel wordt u aangeboden door Happy Juicy. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld