Afbeelding
Foto: PR

Ga goed voorbereid je sollicitatiegesprek in

Partnerbijdrage

Heb jij binnenkort een sollicitatiegesprek gepland staan? Dan kan dat vooraf natuurlijk voor veel spanning zorgen. Je wilt immers dolgraag dat ze enthousiast over je zijn, zodat je daar aan het werk kunt. En een eerste indruk maak je maar één keer. Daarom is het verstandig om goed voorbereid het sollicitatiegesprek in te gaan. Wij vertellen je meer over hoe jij voor deze goede voorbereiding zorgt. Zo hoef jij je niet langer zenuwachtig te voelen en ga je met meer zelfvertrouwen het gesprek met je toekomstige werkgever aan!

Een goede uitstraling

Zoals we al zeiden, is een goede indruk heel belangrijk tijdens een sollicitatiegesprek. Hoe je daarvoor zorgt? Om te beginnen met een vriendelijke groet en een open, nieuwsgierige houding. Wees enthousiast en blijf professioneel qua taalgebruik. Ook goede verzorging is belangrijk voor je sollicitatie. Denk hierbij aan de juiste kleding, net haar en een lekkere, frisse geur. 

Verdiep je in het bedrijf

Zorg ervoor dat tijdens het gesprek algemene informatie over het bedrijf niet nieuw voor je is. Weet waar je komt solliciteren. Dit doe je door je vooraf goed te verdiepen in het bedrijf. Bekijk hiervoor de website, maar ook bijvoorbeeld de social media kanalen, indien ze hierover beschikken. Wees op de hoogte van de identiteit van de organisatie voor zover dat kan en wat voor diensten/producten ze aanbieden.

Bereid je voor op lastige vragen

Tijdens een sollicitatie worden er vaak verschillende vragen gesteld aan kandidaten. Dit om een goed beeld te vormen van wie ze voor zich hebben en of ze passen binnen het bedrijf. Veel voorkomende vragen tijdens een sollicitatiegesprek zijn:

  • Wat zijn je sterke en zwakke punten?
  • Waar zie jij jezelf over 5 jaar?
  • Wat maakt jou geschikt voor deze functie?
  • Waar wil jij nog in groeien?

Wil jij een goede indruk achterlaten tijdens je sollicitatie? Zorg dan dat je goed voorbereid bent op lastige vragen als deze.

Assessment oefenen

Het komt steeds vaker voor dat tijdens sollicitatieprocedures assessments worden afgenomen. Dit om het denkvermogen en de capaciteiten van kandidaten te toetsen. Wil jij je hierop voorbereiden? Dan kun je het assessment oefenen. Zo kun je bijvoorbeeld online het onderdeel numeriek redeneren voorbereiden door letter- of cijferreeksen oefenen via bepaalde oefenpakketten. Hiermee zorg jij voor een optimale voorbereiding van het assessment voor jouw gesprek.

Zorg jij ervoor dat je deze voorbereidingen treft voor jouw sollicitatie? Dan heb je gegarandeerd een streepje voor op de andere kandidaten. Wij wensen je veel succes!

Dit artikel wordt u aangeboden door Hellotest. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld