Afbeelding

Pluk het najaar: de voordelen van een wandelvakantie in Zuid-Europa

Partnerbijdrage

In de herfst hebben we de neiging om niet veel meer te doen dan werken, ‘s avonds wegkruipen voor de tv en maar hopen dat het snel weer lente wordt. Wandelen in het najaar wordt niet door iedereen als aantrekkelijk ervaren. Maar wie zijn Zuid-Europese zomervakantie naar oktober of zelfs november verplaatst, geniet veel voordelen. 

Het is niet bloedheet
Anders dan in de traditionele vakantiemaanden is het in Zuid-Europa niet zo heet. Stem je wandelkleding dus af op zachte temperaturen. Je kunt vaak nog gewoon op een terras eten, zij het in lange broek. Mocht het gaan regenen, dan is het binnen minstens zo gezellig.

Je proeft andere lekkernijen
In die restaurants hangt een totaal andere sfeer, ook omdat er in deze periode andere (streekgebonden) gerechten geserveerd worden. Hele gezinnen en ook koks trekken er na de eerste regenbuien op uit om paddenstoelen, kastanjes en truffels te zoeken. Wat ze ervan maken in hun keukens, is verbluffend lekker!

Er zijn minder toeristen
Een wandeling door een Italiaanse stad als Siena is in het najaar fijner omdat je niet ondersteboven wordt gelopen door de vele toeristen van over de hele wereld: met name Amerikanen en Aziaten krijgen maar geen genoeg van Toscane, maar dan wel bij voorkeur in de zomermaanden. Dat het minder druk is, merk je aan de locals, zij zijn minder kortaf en hebben meer tijd voor een praatje. Niet zelden gaat dit over het lekkere eten, maar je kunt ze ook naar ‘geheime’ wandelroutes vragen. 

Minder kosten
De huisjes die je als uitvalsbasis boekt voor je vele tochtjes, zijn goedkoper in de tussenseizoenen. Als je een accommodatie kiest op het platteland, ervaar je tevens de lagere prijzen van het eten. Een kopje heerlijke koffie voor een euro, of een bord prima pasta met een glas lokale wijn voor nog geen tientje, kom daar eens om in Nederland. Ook de vliegtickets kelderen wanneer het toeristenseizoen voorbij is.

Schitterende herfstkleuren
Last but not least: de natuur is prachtig in het jaargetijde dat we in Nederland als deprimerend ervaren. Evergreens als cipressen worden afgewisseld met bruine en gele tinten, je ziet andere dieren opduiken en in de glooiende heuvels zie je overal rookpluimpjes omdat het verbranden van tuinafval vanaf oktober weer mag. Zie daarbij de pittoreske huisjes met hun rondscharrelende bewoners en het voelt alsof je in een ansichtkaart bent beland.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door Golifeline.nl .Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave’.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld