Afbeelding

Fysiotherapie Dokkum een verstandige keus

Partnerbijdrage

Als je tijdens je vakantie in Friesland een blessure oploopt en je hebt er zo veel last van dat je een bezoekje wil of moet brengen aan de fysiotherapeut, dan ben je helemaal niet bekend met welke fysiotherapeuten nu juist goed zijn of niet. Daarom kan je in deze blogs meer lezen over een aantal goede fysiotherapeuten in Friesland. 

Een moderne en veelzijdige praktijk
Als je naar fysiotherapie Dokkum gaat zul je zien dat dat een hele moderne praktijk is. Er lopen verschillende fysiotherapeuten rond. Deze fysiotherapeuten hebben allemaal hun eigen specialisaties. De fysiotherapeuten zorgen ervoor dat ze altijd up-to-date blijven van de laatste en meest nieuwe ontwikkelingen op het gebied van behandelingen en de bijbehorende technieken en technologieën. 

Verschillende behandelingen
Voor alle mogelijke klachten kan je wel een behandeling vinden bij fysiotherapie Dokkum. Je kan rekenen op een zeer betrokken fysiotherapeut die de kennis en kunde in huis heeft om je weer op weg te kunnen helpen.

Van fysiotherapiebehandelingen tot het behandelen van sportblessures of een blessure na een ongeval, er is altijd een oplossing voor te vinden. En vaak merk je na een behandeling al verschil. Het begin is er dan al. Je zult oefeningen meekrijgen. Als je dan terug bent van je vakantie kan je in je eigen woonplaats verder gaan met de behandeling bij een andere fysiotherapeut. 

Wat als je Dry needling is wat je nodig hebt?
Mocht je onverhoopt last krijgen van knopen door stress of spanning, of welke andere oorzaak dan ook, dry needling Leeuwarden kan je dan tijdens je vakantie weer op weg helpen zodat je je vakantie op een manier voort kan zetten zonder dat je maximale hinder hebt van de knopen in de spieren. 

Wat is dry needling dan precies?
Dry needling doet je een beetje denken aan acupunctuur, maar het is totaal iets anders. Je kan je er al snel in vergissen omdat er bij dry needling gebruik wordt gemaakt van acupunctuur naaldjes. Met deze naalden wordt de knop aangeprikt. Hierdoor zal de spier uiteindelijk meer ontspannen raken. Na zo een behandeling merk je eigenlijk meteen al een behoorlijk verschil.

Last van je nek door het slapen in een vreemd bed
Als je in een vreemd bed slaapt met een heel ander kussen dan dat je thuis gewend bent, kan het nog wel eens gebeuren dat je last van je nek, rug en schouders kan krijgen. Mocht je hier heel veel last van krijgen dan kan je altijd een afspraak maken bij een fysiotherapeut.

Vaak wordt je met dit soort klachten doorverwezen naar een manuele therapeut. Hiervoor kan je bijvoorbeeld terecht bij manuele therapie Franeker. Bij manuele therapie krijg je te maken met een therapeut die gespecialiseerd is in de bewegingen en het functioneren van de gewrichten. Bij een behandeling zullen zij ervoor zorgen dat je gewrichten weer beter gaan functioneren. 

Er wordt tijdens zo een sessie aandacht besteed aan de houding van je lichaam en de manier waarop jij beweegt. Hier zal dan samen met de fysiotherapeut verbetering in aangebracht worden, zodat de klachten die je hebt sterk zullen gaan verminderen. 

‘Dit artikel wordt u aangeboden door fysio-0517. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld