Afbeelding
Foto:PR

Tips voor goedkoper en comfortabeler films en series kijken

Partnerbijdrage

Met de stijgende energieprijzen zijn veel huishoudens op zoek naar andere manieren om te besparen. In dit artikel geven we je een aantal tips, waarmee je niet alleen de rekening kunt drukken maar ook je kijkcomfort kunt vergroten en zelfs toegang krijgt tot meer content. Pluk er de vruchten van!

Kies een energiezuinige televisie

Kijkcomfort begint met een goede televisie. Heb je nog een oud bakbeest staan dat wel eens aan vervanging toe is? Goed nieuws, want een energiezuinigere televisie kopen kan je op termijn zelfs geld besparen.

Als voorbeeld: een lcd-tv van 32 inch gebruikte in 2010 zo’n 77 watt, eenzelfde afmeting tv verbruikt zo’n tien jaar later zelfs ruim de helft minder aan stroom. Trakteer jij jezelf op een nieuw en fancy model? Maak dan gebruik van een vergelijkingssite als DeBeste.com, om de nieuwste modellen op het gebied van prijs en energiezuinigheid eenvoudig met elkaar te vergelijken. Daar ga je qua kijkkwaliteit ook nog eens op vooruit!

Combineer met een bluetooth speaker

Wie het beste van het beste wil op gebied van geluid die kan een goede speaker zeker waarderen. Grote surround sets zijn vaak erg prijzig en gebruiken meer stroom dan een goedkopere bluetooth speaker. Bovendien kun je een draagbare bluetooth speaker ook nog eens verplaatsen, zodat je bijvoorbeeld een lekker muziekje op kan zetten als je aan het douchen bent of naar het strand gaat (kies voor een waterproof model). Tegenwoordig heb je genoeg keuze als het aankomt op bluetooth speakers, en zelfs de kleine modellen verrassen je al met een erg goed geluid.

Genieten van gratis streamingsdiensten

Ben je die ellenlange reclames meer dan zat? Dat betalen voor een tv-abonnement waarbij je een groot deel van de tijd ook nog eens moet wachten totdat je verder kunt kijken? Dan kun je beter een abonnement nemen op een streamingsdienst. Via NLZIET kun je bijvoorbeeld het aanbod van onder meer NPO, RTL, NET5 en SBS6 terugkijken, terwijl Netflix, Amazon Prime en Viaplay uitkomst bieden voor het kijken van films en series. Voor een groot aanbod van documentaires moet je bij Discovery+ zijn.

Alle diensten bieden veelal een combinatie van films, series, documentaires en shows, dus als je ze allemaal zou nemen zou dat flink wat abonnementsgeld kosten. Gelukkig is hier de oplossing: de meeste streamingsdiensten bieden namelijk een gratis proefperiode, waarmee je zo’n week tot maand 100% gratis kunt kijken. Wissel af en kijk zo een geruime tijd helemaal gratis door steeds bij een andere dienst een account aan te maken en die proefperiode te pakken!

Voorkom onnodig energiegebruik

De televisie aan laten staan als je ‘even snel’ gaat douchen? Geen goed idee, want je kijkt toch niet en zo gebruikt de tv wel energie. Kortom, zet de tv uit als je niet aan het kijken bent en trek tevens bij voorkeur de stekkers eruit als je een geruime tijd van huis bent (bijvoorbeeld tijdens vakantie). Hiermee kun je sluipgebruik voorkomen. Andere tips om het energieverbruik naar beneden te krijgen zijn het verlagen van de helderheid en het verduisteren van het beeld als je muziek luistert via je tv. En val je regelmatig in slaap tijdens een ‘spannende’ film of serie? Stel dan absoluut de slaaptimer in, zodat hij automatisch uitschakelt na enige tijd geen activiteit. Alle beetjes helpen!

Hulp bij energie besparen

Wil je meer tips op het gebied van energie besparen? Dan kun je terecht in de Energiewinkel van coöperatie ZutphenEnergie. Hier krijg je tips en kun je in geval van financiële problemen hulp krijgen van schuldHulpMaatje Zutphen. Door de stijgende energieprijzen wordt verwacht dat het aantal schuldhulpvragen in de gemeente Zutphen nog verder gaat stijgen. Voel je daarom vrij om de Energiewinkel binnen te lopen en je verhaal te doen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Debeste.com. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant