Afbeelding
Foto: PR

Hoe werkt het leasen van bedrijfswagens?

Partnerbijdrage

Als startende ondernemer heeft u meestal niet het kapitaal om te investeren in een nieuwe bedrijfswagen. Of als u wel het kapitaal heeft, wilt u dat misschien liever elders inle investeren. Een bedrijfswagen is voor veel ondernemingen en bedrijven wel noodzakelijk. Een bedrijfswagen leasen is dan een voordelige optie. U draagt dan niet de grote lasten, zoals de investering en onderhoudskosten, maar u profiteert wel van het gebruik kunnen maken van een bedrijfswagen.

U kunt bij dutchvans.com bijvoorbeeld kijken naar de mogelijkheden voor het leasen van bedrijfswagens. Hier vindt u onder andere de VW Crafter occasion. Een occasion is natuurlijk ook goedkoper dan een nieuwe bedrijfswagen. En een nieuwe bedrijfswagen is een veel gevallen niet noodzakelijk, een occasion is meer dan voldoende voor de meeste bedrijfswagens.

De lease rekensom

Wat het u kost om een bedrijfswagen te leasen is afhankelijk van een hoop factoren. U kunt bij dutchvans.com eenvoudig berekenen wat u kunt verwachten aan maandelijkse kosten. Daarbij is natuurlijk de aanschafwaarde van belang. Een hogere aanschafwaarde betekent ook een hoger leasebedrag. Daarnaast worden de slottermijn en aanbetaling meegenomen in de berekening. De aanbetaling is wat u vooraf betaalt en de slottermijn is het bedrag dat u in de laatste leasetermijn nog betaalt. U heeft dan nog een bepaald bedrag over. Dat bedrag is wat u moet aflossen tijdens het leasen van uw bedrijfswagen.

Maandelijkse kosten

De maandelijkse kosten voor het leasen worden dus bepaald aan de hand van dit overige bedrag. Hoe langer u de bedrijfswagen gaat leasen, hoe lager het maandelijks bedrag. U kunt bij dutchvans.com kiezen voor een leasetermijn van slechts 12 maanden, maar ook voor een termijn van 72 maanden. De totale termijnen zijn dus jaarlijks. De maximale termijn is 6 jaar. U betaalt dan 6 jaar lang maandelijks een specifiek bedrag.

Over bedragen en leasetermijn 

Daarbij kunt u zich afvragen of u dat bedrag over 6 jaar voor dezelfde occasion nog wel wil betalen. Bij het leasen van een bedrijfswagen kunt u een groot deel aanbetalen, als u dat beschikbaar heeft. Zo worden de maandelijkse kosten lager. Dit is niet altijd mogelijk. Dan kunt u kiezen om de slottermijn juist hoger in te zetten – gebaseerd op het idee dat u op termijn meer winst maakt met uw onderneming. Dat betekent wel dat u bij een lange leasetermijn nog een relatief hoog bedrag betaalt voor uw bedrijfswagen, misschien meer dan een nieuwe bedrijfswagen waard zou zijn uit hetzelfde bouwjaar. 

Dit artikel wordt u aangeboden door Dutch Vans. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld