Afbeelding
Foto: PR

Honden vervoer op een veilige en verantwoorde manier

Partnerbijdrage

Heb je een vrolijke viervoeter en wil je deze meenemen voor een heerlijke strandwandeling of rondje hardlopen door het bos? Het is zo schattig als de hond voorin zit naast jou op de voorstoel. Enig idee wat er met je hond kan gebeuren als je een ongeval krijgt? Daar wil je liever niet over nadenken waarschijnlijk... Dat begrijpen wij helemaal.

We geven je graag drie tips voor veilig honden vervoer in je auto.

Hond in de auto meenemen

Je wilt je hond veilig meenemen in de auto. Maar hoe ga je dit doen? Je zou je hond vast kunnen zetten met een veiligheidsgordel. Hiervoor kun je uitbreidingen kopen of een speciale gordel voor honden. Als je jouw hond veilig wilt vervoeren kun je een transportkooi of transportbox in de kofferbak van je auto plaatsen.

Hoeveel ruimte heeft een hond nodig in de auto?

Honden voelen zich veilig als ze weinig ruimte hebben tijdens het vervoer. Dat klinkt misschien vreemd maar hoe vind jij het als je alle kanten opgeslingerd wordt als je los in de auto zou zitten? Dat zou jij ook niet waarderen. Kies daarom een transportmiddel waar de hond goed inpast maar niet te veel ruimte heeft. De meeste honden zullen tijdens autoritten toch gaan liggen en waarschijnlijk slapen. Wil je jouw hond extra laten genieten van de autorit bekijk dan zeker alle honden artikelen in onze webshop.

Altijd een transportbox nodig voor vervoer van een hond?

Veel auto’s kun je voorzien van een rek of net achter de achterbank. Is dit helemaal veilig? In principe zit je hond dan nog steeds los in de auto en zal bij een ongeval mogelijk hard botsen tegen de achterbank met alle gevolgen van dien.

Uiteraard is het veiliger om een rek of net in je auto te gebruiken dan helemaal niets. Maar heb je de optie ga dan gewoon voor een goede stevige transportbox in je auto. Je bent zuinig op je viervoeter. En wilt nog lang samen genieten.

Dit artikel wordt u aangeboden door DR. Dibbus. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld