Foto: PR

Wijn uit Nederland: gewoon van een wijngaard om de hoek

  Partnerbijdrage

In de wijnrekken van menig wijnhandel vind je wijnen uit alle windstreken van de wereld. Van Argentinië tot Frankrijk en Duitsland tot Zuid-Afrika. Maar soms vergeten we dat ook in ons eigen land ‘gewoon’ wijn wordt gemaakt. Zo ook in de buurt van Zutphen. 

Wijnen, wijnen, wijnen

Een gezellig diner met vrienden, speciale feestdag of gewoon om even lekker het weekend in te luiden: op zoveel verschillende leuke momenten trekken we een lekkere fles wijn open. Wit, rood of rosé, met of zonder bubbels. Volgens een onderzoek drinkt de gemiddelde Nederlander ongeveer 20 liter wijn per jaar. Kom jij ook aan die 20 liter? 

Wijn uit Nederland

Het kan natuurlijk heel leuk zijn om een wijn uit een ver bijzonder oord te halen van een chique wijnhuis, maar waarom zou je ook niet soms voor een wijn uit eigen land halen? Er waren twee jaar geleden, bij de meest recente telling, ruim 170 wijngaarden in Nederland. Deze velden vol druiven beslaan samen een oppervlakte van bijna 320 hectare. 320 voetbalvelden vol druiven voor wijn, gewoon in Nederland! De meeste wijngaarden zijn te vinden in Limburg en Gelderland. Maar ook in Noord-Brabant, Zeeland, Noord-Holland, Overijssel en Gelderland huisvesten zich enkele wijnhuizen. 

Wijn uit Zutphen

Zo ook het Gelderse Zutphen. In het buitengebied van deze mooie stad ligt wijnboerderij de Fiere Wijnakker. In de poort van de Achterhoek vind je eeuwenoude rivierklei van de IJssel. Bij deze wijnboer staan ruim 2.000 wijnranken in de bloei van verschillende druivenrassen. Volgens de Fiere zorgt de natuurlijke wijze van verbouwen van druiven voor de optimale smaak en kwaliteit. Voor deze natuurlijke wijze gingen de Zutphense wijnboeren de samenwerking aan met Achterhoekse wijnboeren en deskundige wijnmakers uit binnen- en buitenland. 

Zelf proeven!

Helemaal enthousiast geworden en zin om deze Zutphense wijn te proeven? De duurzame wijnen kun je uiteraard proeven bij een echte wijnproeverij. Bij mooi weer doe je gewoon in de gaard zelf, bij slechter weer warmen we de haard op en kun je binnen intiem genieten van de prachtige wijnen. Maak er samen met vrienden, collega’s of familie een heerlijk uitje van en kleed je op je mooist aan. Een fijn zomers jurkje voor de warme avond, of juist een nette trui heren of kabeltrui heren voor als het iets kouder is. Hiervoor bieden de wijnboeren diverse mogelijkheden, met een hapje of voor grotere groepen zelfs met een diner. Ook voor kinderen zijn er speelgelegenheden aanwezig. Ervaar dus snel de lokale wijnen, gewoon uit Zutphen!

Dit artikel wordt u aangeboden door Joemerino.com. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden