Efficiënt verhuizen: de checklist

  Partnerbijdrage

Je hebt een nieuwe woning kunnen bemachtigen. Spannend! Verhuizen is iets dat je niet zo vaak doet en juist dat maakt dat veel mensen vrezen iets belangrijks over het hoofd te zien. Of ze krijgen als stress aan ze aan al dat geregel denken. Helemaal niet nodig! Als je gestructureerd werkt en gewoon je lijstje met aandachtspunten afwerkt, komt alles goed.

Drie maanden vooraf
Dit is het moment om je alvast over de grotere keuzes te buigen. Welk type vloer wil je laten leggen? Wat doe je met de wanden? Zorg ervoor dat je die zaken tijdig regelt, in verband met de levertijd. Mocht de oplevering van je woning vertraging oplopen, houd de leveranciers dan goed op de hoogte.

Twee maanden vooraf
Regel alvast nieuwe contracten voor elektriciteit, water, internet, televisie en telefonie op je nieuwe locatie. Denk ook aan het overzetten van verzekeringen en het sturen van verhuisberichten. Maak een lijst van alle mensen die je te zijner tijd een verhuiskaart wilt sturen. Ook zul je jouw nieuwe adresgegevens bekend moeten maken bij allerlei instanties. Een andere klus om op dit moment te klaren is het boeken van een verhuisbedrijf (indien van toepassing) en het huren van bijvoorbeeld een verhuislift of hoogwerker. Als je daar te lang mee wacht, kan het zijn dat de gewenste datum niet meer beschikbaar is.

Een maand vooraf
Nu kun je alvast van alles gaan inpakken. Scoor een stapel verhuisdozen en pak alles in dat je niet echt nodig hebt. Denk aan hobbyspullen, verzamelingen, boeken, enzovoort. Vervolgens kun je ook alvast de vrijkomende meubels demonteren (voor zover nodig) en gereed maken voor transport. Ook gordijnen en andere vorm van zonwering die je mee wilt nemen, kan alvast van de muur af. Dat scheelt straks weer een hoop tijd.

Een week vooraf
Stel een soort overlevingssetje samen met het hoognodige om de laatste dagen te kunnen doorkomen. Een koffiezetapparaat en een waterkoker zijn handig, evenals wat borden en bestek. Je bent dan alvast in staat om al het andere in huis in te pakken. Ga vooral tijdig je verhuismateriaal kopen, zoals noppenfolie, inpakpapier, een verhuisdeken of een speciale hoes om een waardevol meubelstuk goed te beschermen.

De dag zelf
Als het goed is, loopt alles deze dag op rolletjes. Vergeet niet om op je nieuwe locatie wat hapjes en drankjes klaar te zetten voor de mensen die je helpen met verhuizen!

Dit artikel wordt u aangeboden door Verhuisdozenstore. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden